Чому кімнатні рослини з магазину гинуть удома

0
Чому кімнатні рослини з магазину гинуть удома
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приносячи додому кімнатну рослину з магазину, ми сподіваємося на таке ж пишне та рясне цвітіння та неперевершений зовнішній вигляд. Але не завжди все йде так, як хочеться! Найчастіше перші кілька днів (10-14) квітка поводиться вдома цілком нормально, а потім починається! Жовтіє листя, опадають бутони, оголюється стовбур, і, зрештою, рослина вмирає! І гроші, часом не маленькі, на вітер.

Розберемося в причинах та можливих способах їх усунення.

Перегодовування добривами

В оранжереях вирощують рослини, використовуючи стимулятори росту або цвітіння. Тут принцип такий: квітка потрапляючи додому вже не отримує тих мікроелементів, що підтримують його, в гігантській кількості і починає вередувати. Якимось рослинам вдається пережити цю кризу, якимось – ні.

Особливо до цьому схильні гортензії, троянди, азалії.

Зміна навколишніх умов

Нерідко проблеми з вже домашньою квіткою виникають через зміну мікроклімату навколо рослини. Уявіть собі, у минулому місці проживання навколо квітки підтримувалася певна вологість, температура та рівень освітлення.

На жаль, у кімнатних умовах не завжди вдається відповідати вимогам рослини.

Пересадка

Багато квітникарів, начитавшись в інтернеті, що квітку потрібно відразу пересадити після того, як вона з’явилася вдома, неодмінно дотримуються цієї поради. Але, це неоднозначне рішення.

  • По-перше, рослина потребує термінової пересадки, якщо у неї, наприклад, комахи шкідники в ґрунті або є проблеми з кореневою системою (гниль).
  • По-друге, спочатку здоровим рослинам не варто змінювати ґрунт без причини. Дайте їм звикнути до нових умов проживання тижня 2-3. Це стрес для рослини. Ми посилюємо ситуацію пересадкою і отримуємо «подвійний стрес».

    Краще допоможіть адаптуватися до нових умов та побризкайте препаратом під назвою Епін.

Невідповідний догляд

Часом власник своїми ж руками губить квітку, сподіваючись на поради в інтернеті або сусідка сказала, що в неї така ж квітка і вона доглядала (або не доглядала взагалі!) за нею певним чином.

До кожної домашньої рослини потрібен свій певний підхід: інтенсивність сонячного світла, полив, якість ґрунту та інше. Не факт, що той самий догляд підійде двом однаковим рослинам, навіть якщо вони стоять поруч.

Найкраще, все ж таки, по можливості, купувати квіти не в магазині, а з рук, бо вони вже будуть адаптовані до домашніх умов!

попередня статтяЯк допомогти помідорам швидко достигнути у квартирі
наступна статтяРецепт картопляної піци на сковорідці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я