Чи потрібно залишати качан капусти в землі після збирання врожаю: порада від професійних фермерів

0
Чи потрібно залишати качан капусти в землі після збирання врожаю: порада від професійних фермерів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дуже часто після збирання врожаю на городах можна помітити плодоніжку капустини, що стирчить із землі, з капусти, яка вирощувалась на цьому місці.

Здавалося б, що спільного у цього способу живлення грунту та посівом сидератів?

Відповідь проста: і в тому і в іншому випадку фермер допомагає ґрунту відновитися.

Не секрет, що родючість грунту залежить від його органічної складової, а точніше – від гумусу, що входить до її складу, і утворюється при перегниванні рослин.

Тому залишене в землі коріння за довгі холодні місяці встигає розкластися, таким чином збагативши ґрунт корисною органікою.

Крім цього, вони приманюють до себе дощових хробаків, які розпушують грядки без вашої участі, роблячи ґрунт більш повітропроникним.

Зрештою, є ще один, неочевидний плюс. Якщо ви стикаєтеся з тим, що періодично на ваш город роблять набіги зайці, цей маневр допоможе вам відвернути увагу вухатих від плодових дерев – адже їсти капустяні залишки набагато простіше, ніж кору.

попередня статтяЯк допомогти фікусу, щоб він не скинув восени листя
наступна статтяЯкий простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я