6 причин, через які можуть пожовтіти хвойні дерева

0
6 причин, через які можуть пожовтіти хвойні дерева
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви помітили, що хвойні дерева, які висаджені на ділянці, почали жовтіти, насамперед слід встановити причину цього неприємного явища. Це дозволить вам вчасно вжити необхідних заходів для порятунку рослин.

Подробиці

  • Найчастіше серед факторів, що провокують пожовтіння голок, трапляється нестача вологи. Не забувайте протягом усього сезону забезпечувати для посадок якісний полив.
  • Пожовтіння хвойних рослин може призвести і пізня посадка. Для висадки найкраще підходить весна, або ж кінець серпня – початок вересня.
  • Нашкодити надземній частині культур можуть і промені сонця. Найчастіше сонячний опік спостерігається взимку через те, що світло відбивається від снігу і «спалює» хвою, тому варто обов’язково подбати про укриття.
  • Погіршити стан рослини здатні й шкідники. Пожовтіння голочок та стовбурів дерев може бути пов’язане з атаками ялинової попелиці. Крім цього, на хвойниках несприятливо позначається і ситуація, в якій їх уподобали, як туалет домашні вихованці.
  • Якщо з пожовтінням вам довелося зіткнутися з приходом весни, це явище може мати тимчасовий характер і з часом голочки повернуть насичений зелений колір.
  • Нарешті, згубним для хвойних рослин є нестача підживлення. Що стосується хвої, то тут велику роль грає магній, тому до кінця літа слід «пригощати» рослини комплексним добривом, що містить магній та інші елементи.
попередня статтяЯк приготувати варення з пелюсток троянд
наступна статтяЯк просто приготувати «соковиті» котлети
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я