Як підготувати півонії після цвітіння до зими: 7 головних кроків

0
Півонії
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як тільки кущі улюблених півоній відцвітуть, треба починати діяти. Для формування майбутніх квіткових бруньок потрібно продовжувати регулярно поливати рослину, проводити обробку від хвороб, шкідників та слідкувати за станом ґрунту.

Як підготувати півонії до зими

Базовий догляд за півоніями в період підготовки до зими наступний:

  1. Важливо забезпечити кореневій системі рослини доступ до повітря. З цією метою потрібно періодично рихлити ґрунт.
  2. Через 2-3 тижні після завершення цвітіння під кущ варто додати кісткову муку, деревний попіл або мінеральні добрива (калій, фосфор).
  3. При необхідності розділення куща роблять це до середини вересня.
  4. Листя у кущів півоній обрізають після перших заморозків. Якщо до цього часу листя уразила іржа, все можна обрізати раніше настання холодів. Іржа уражає тільки зелену частину рослини.
  5. Треба підгорнути кущ на висоту до 10-15 см. Бажано встигнути до середини жовтня, але не пізніше коли з’являться морози нижче, ніж -5 градусів. Для мульчування використовують землю, хвою, солому, листя, мох-сфагнум. Гній не рекомендується використовувати, бо може розвитись гниль.
  6. Деревовидні півонії мульчують по колу. Обрізають лише пошкоджені або хворі пагони. В середині жовтня рекомендується їх зв’язати, щоб не поламались під натиском сніжного покриву.
  7. При загрозі малосніжної чи морозної зими півонії накривають лапником, мішковиною чи нетканим матеріалом. Якщо кущ не досяг трьохрічного віку, на зиму його треба обов’язково вкрити.
попередня статтяЯк приготувати квашену капусту «по-гурійськи»
наступна статтяЯк приготувати смачний яблучний пиріг, який готувала поетеса
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я