...
ГоловнаЛайфстайлЯкі сорти томатів найкращі для консервування

Які сорти томатів найкращі для консервування

Підпишіться на нас:

Щоб консервовані помідори вийшли смачними, немаловажливо правильно вибрати сорт.

Критерії вибору томатів для консервування

Для вибору відповідного сорту томатів необхідно враховувати поради від професіоналів.

1. Краще вибирати сорти із щільною шкіркою. Вона не повинна тріскатись, коли її заливають гарячим окропом.

2. У томатів мають бути м’ясисті щільні стінки. Це обов’язкова умова, щоби плоди томатів не м’ялися в банках.

3. Невеликий розмір плодів томатів. Для консервування краще вибирати невеликі помідори з масою в 40-50 грамів.

4. Зручна форма плоду. Найбільш оптимальною для консервування вважається сливка. Такі плоди поміщають у банку вертикально.

Це основні критерії, які необхідно враховувати під час вибору помідорів. Якщо підійти до цього процесу відповідально можна насолодитися смачними консервованими помідорами.

Томат «Баскак»

Це ранній сорт, який чудово підходить для консервування. До переваг цих томатів відносять те, що вони ніколи не залишають дачників без урожаю.

Завдяки ранньому дозріванню на плодах рідко з’являється фітофтора. Плоди можна використовувати не тільки у свіжому вигляді, а й у різних заготовках.

Томат «Гаспачо»

Рідкісний сорт томату відмінно підходить для приготування соку або кетчупу. До характерної риси відносять високий вміст сухої речовини. З них легко знімається шкірка, а термін дозрівання становить близько 120 днів.

До основної переваги цього сорту відносять стійкість до різних хвороб. При цьому помідори потішать своїм неймовірним смаком.

Томат «Персей»

Для консервування зазвичай використовують невеликі томати. Однак для цього гібрида можна зробити виняток, тому що він порадує неповторним смаком.

М’ясисті плоди добре зберігають форму, тому відмінно підходять для консервування. Цей гібрид вважається раннім, оскільки період дозрівання не перевищує 90 днів. При цьому він стійкий до таких хвороб:

• вірусу мозаїки;

• чорної плямистості;

• фузаріозу.

Цей гібрид чудово підходить не тільки для цілісного консервування. За потреби з нього можна зробити соки або соуси.

Томат «Рамзай»

Гарні плоди мають рівномірне забарвлення. До характерної риси цього сорту відносять стійкість до спеки. Плоди вважаються досить щільними, тому їх можна консервувати.

При цьому на помідорах рідко з’являється вершинна гниль. Гібрид вважається стійким до вірусу томатної мозаїки чи фузаріозу.

Томат «Мадейра»

Якщо мрієте замаринувати смачні дрібні помідори, необхідно звернути свою увагу на цей сорт. Цей томат відноситься до ранніх сортів, тому за один сезон можна зібрати кілька грон із невеликими помідорами.

Однак необхідно враховувати, що ця рослина вимагає підв’язки та належного догляду. Плоди є стійкими до більшості поширених хвороб.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...