...
ГоловнаЛайфстайлЯк посадити чорнобривці під зиму: поради городникам-початківцям

Як посадити чорнобривці під зиму: поради городникам-початківцям

Підпишіться на нас:

Досвідчені городники та садівники серед квітів надають перевагу чорнобривцям та календулі. Їх природні властивості захищають посадки від шкідників, а також покращують склад ґрунту. Ці квіти активно використовуються у народній медицині та косметології.

Чому варто висаджувати під зиму

Весна — сезон, коли городники мають безліч клопоту із посадкою різних культур. На квіти залишається мало сил та часу. Практичніше рішення — посіяти чорнобривці під зиму. Як результат, ви отримаєте ранні сходи та цвітіння без додаткових робіт з розсадою та її пересаджуванням.

Коли сіяти чорнобривці

Рекомендується сіяти насіння при настанні заморозків. Це зменшує ризик, що вони проростуть при настанні відлиги. Найкраще планувати посів на листопад.

Для цього готують борозенку там, де планується майбутній ріст квітів. Весною, після формування овочевих насаджень, чорнобривці можна буде розсадити по території.

Добриво для чорнобривців

Попередньо вносять перегній в розрахунку 2 кг на 1 кв.м. та деревну смолу — 1 літр на 1 кв.м. Після цього ґрунт перекопують та роблять борозенки. Після заморозків можна сіяти насіння.

Для мульчі варто використовувати перегній чи солому. Їх треба насипати товстим шаром там, де будуть посіяні квіти. Робити це треба, коли випаде сніг. Це допоможе захистити майбутні рослини та їх кореневу систему зимою від морозів, а весною — від перепадів температури.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...