В ОАЕ вперше переходять на 4,5-денний робочий тиждень

0
В ОАЕ переходять на 4,5-денний робочий тиждень
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Офіційний робочий тиждень в Об’єднаних Арабських Еміратах скорочується до чотирьох з половиною днів з понеділка по п’ятницю, повідомляє Insider.

Подробиці

Ця зміна приведе ісламську націю, у відповідність із графіками робочої неділі європейських країн, а також дасть працівникам більш тривалі вихідні.

Рішення, яке має набути чинності наступного місяця, робить арабську державу Перської затоки, одним із небагатьох місць на Близькому Сході, де робочий тиждень не буде розпочинатисяв неділю і завершуватися в четвер.

Давно ходили чутки, що в ОАЕ, намагаються підвищити свою ділову та туристичну привабливість, виходячи з проблем пов’язаних з пандемією коронавірусу та регіональною конкуренцією, особливо з Саудівською Аравією.

Протягом багатьох років Дубай приваблював багато західних транснаціональних компаній, а його Міжнародний фінансовий центр, який контролюється незалежними регуляторами, виріс, забезпечуючи біржовим і ринковим трейдерам зручний часовий пояс для роботи між азіатськими та європейськими ринками.

У заяві уряду зазначається:

«Новий робочий тиждень приведе фінансовий сектор ОАЕ у ближче узгодження із глобальною торгівлею в реальному часі та операціями на основі зв’язку», додаючи, що новий графік має на меті «підвищити не тільки торгові можливості, але й збільшити гнучкий, безпечний і приємний спосіб життя, який Емірати пропонують своїм громадянам і жителям.»

За словами чиновників, державні службовці працюватимуть півдня в п’ятницю, традиційний священний день для мусульман, а повноцінні вихідні будуть в суботу та неділю.

У заяві також зазначено, що полуденні проповіді та молитви в “ісламську п’ятницю” почнуться о 13:15. Після того, як співробітники покинуть роботу.

Державна еміратська газета The National повідомила, що всі школи перейдуть на новий робочий тиждень у перший день семестру наступного року.

Щоб ще більше посилити свій бренд як космополітичний центр, ОАЕ внесли низку змін у свій кримінальний кодекс, заснований на ісламському законі.

Серед іншого, в країні пом’якшили правила щодо вживання алкоголю, відмінили надто суворі покарання за злочини пов’язані з наркотиками, а також дозволили іноземцям одружуватися, розлучатися та успадковувати багатство відповідно до правових систем їхньої країни.

попередня статтяЯк доглядати за шкірою рук взимку
наступна стаття“Особливий” спосіб приготування курячих зразів
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я