Б’ємо себе по руках: шкідливі б’юті-звички, від яких ми не можемо відмовитися

Підпишись на нас:

Приказку про те, що краса вимагає жертв (грошей, нервів, часу і ще багато всього) ми знаємо з дитинства. Тільки знати та робити — дві різні речі.

Ось начебто знаєш, що не можна видавлювати прищ, але варто з’явитися білій головці, руки так і тягнуться. Ще б пак — вигляд зовсім інший, та й болючість минає. І ніхто в цей момент не думає, що може занести інфекцію, і прищів стане ще більше, або якщо не стане, то на місці акне видавленого утвориться постакне. Знайомо? Думаємо, так. А ви тільки уявіть, скільки таких шкідливих звичок має кожна з нас. Розбираємо найпоширеніші та б’ємо себе по руках за бажання ними скористатися.

Видавлювання прищів

Повторимося, оскільки це одна з найулюбленіших шкідливих звичок, від якої страждає кожна друга дівчина. Все було сказано вище, зациклюватись не будемо і йдемо далі.

Дотики до обличчя руками

Брудні, не брудні — не важливо. Шкіра наших рук – розсадник мільйона бактерій, які заносяться на обличчя і провокують ті прищі, які захочеться видавити. Комбо! Ви можете навіть не помічати, як протягом дня торкаєтесь обличчя – це вже відбувається мимоволі. Постарайтеся контролювати процес і щоразу бийте себе по руках (можна у прямому чи переносному сенсі). І так, поспостерігайте за своєю шкірою: якщо більшість запалень локалізується в області скроні та щоки, то причина їх появи, швидше за все, у використанні мобільного телефону. І тут доведеться регулярно дезінфікувати гаджет, а краще перейти на навушники.

Використання пудри кілька разів на день

Пудра може стати паличкою-виручалочкою, коли потрібно зафіксувати макіяж, надати шкірі матовості та зменшити вироблення шкірного сала. Але в усьому є межа. Допускається підправити макіяж протягом одного, максимум двох разів з використанням пудри, але ж нам, дівчатам, треба постійно відлучатися в дамську кімнату «припудрити носик». І пудримо кілька разів на день, щоб не дай бог крапельки себуму або поту не утворилися на Т-подібній зоні. Тільки пудра забиває пори, провокуючи прищі та комедони, а також підкреслює наявні зморшки, роблячи обличчя схожим на маску. Якщо у вас гостро стоїть проблема з формуванням жирного блиску на поверхні шкіри, користуйтеся матуючими серветками( купити їх можна в будь-якому магазині косметики) себорегулюючими кремами і праймерами.

Кусання губ

Це виглядає сексуально тільки в кіно, в житті вказує на те, що ви сильно нервуєте (навіть якщо це не так). При постійному покусуванні губ утворюються виразки, в які легко заноситься інфекція, утворюється запалення, кровоточивість і сухість. Такі губи виглядають, м’яко кажучи, непривабливо, а помада лягає нерівно, ще більше підкреслюючи недоліки. Хоча багато хто вважає, що покусування губ — це корисно. Мовляв, активізується кровообіг та стимулюється процес регенерації. Але давайте будемо чесними – це неправда. Якщо хочете прискорити кровообіг, скористайтеся скрабом.

Забуваєте про санскрин

Захист від сонця потрібний не лише влітку та на пляжі. Санскрін потрібен цілий рік. Восени, навесні, взимку та влітку сонце впливає на відкриті ділянки шкіри, провокуючи пігментацію та фотостаріння. Тому не забуваємо за 30 хвилин до виходу на вулицю наносити на відкриті зони сонцезахисні засоби. Якщо в декоративній або косметиці, що доглядає, є SPF, додатково перевантажувати сонцезахисною шкіру не варто.

Лягайте спати з макіяжем

Не таке вже й складне заняття — зняти макіяж перед сном. Так, буває, що за весь день сильно набігаєшся і втомишся, ледве доповзаєш до ліжка, а дійти до ванни сил уже немає. Але це не привід відмовлятися від демакіяжу і лягати спати у всій красі. Протягом дня на поверхні шкіри накопичується пил, бруд, мікроби, себум та інші забруднення. Декоративна косметика – відмінне середовище для зростання патогенних мікроорганізмів. Вранці ви можете виявити на шкірі осередки серйозних запалень, на лікування яких піде набагато більше часу, ніж 10 хвилин вмивання перед сном.

Наносите макіяж перед тренуванням

У тренажерний зал кожен з нас ходить по різних причинах: одні з метою показати нову спортивну форму, інші — схуднути, треті — набути гарної та рельєфної фігури, четверті — знайти другу половинку.

Так ось, багато дівчат перед тренуванням не те, що не змивають існуючий макіяж, вони наносять його заново. Це погана ідея. Макіяж і піт не друзі один одному. Під час тренувань ми активно потіємо, декоративна косметика закупорює пори та не дає виходу для поту. Таким чином, у порах накопичується косметика, бактерії та піт – це чудове середовище для нових  запалень.

Занадто агресивне та активне очищення шкіри

Бажання добре очистити шкіру і пори від різних забруднень – це чудово. Тільки ось надто ретельне, активне та агресивне очищення ні до чого доброго не приведе. Навпаки, стане причиною підвищеної чутливості шкіри, призведе до порушення захисного бар’єру, стягнутості, свербежу, зневоднення та пересушування шкіри, появи лущення. Тому запам’ятайте: пілінг – 1 раз на 2 тижні, скраб – 2-3 рази на тиждень, пінка – вранці, гель – увечері. Цього цілком вистачить, щоб підтримувати чистоту та свіжість шкіри без шкоди для її краси.

Використання засобів із сильною віддушкою

Багатьом подобається виділяти запаморочливий аромат персика, ванілі, троянди, шоколаду … Тільки в більшості випадків засоби з яскраво вираженим ароматом мають у складі синтетичну парфумерну аромат. Саме вона є одним з найпоширеніших алергенів, які провокують появу дерматологічних захворювань, висипки, сухість та лущення шкіри. Тому віддавайте перевагу засобам без вираженого аромату.

Ігнорування типу своєї шкіри

Наприклад, у вас жирна та проблемна шкіра, але вам хочеться протестувати крем для сухої та нормальної. Цим грішать багато б’ютіголіків. Творці косметики не просто так вказують на засоби типу шкіри, для якої створювався продукт. Адже жирна шкіра потребує регулювання діяльності сальних залоз і звуження пір, у той час як суха в тотальному харчуванні та зволоженні. І, якщо неправильно підібрати засіб, можна лише посилити проблему, відклавши її рішення на невизначений час.

Любов до народних засобів

Народні засоби — це метод спроб і помилок, якими користувалися тоді, коли не було такої великої кількості доступного косметичного догляду на всі випадки життя. Так, серед домашніх рецептів є працюючі, але їх не так багато, як може здатися на перший погляд. Достатньо взяти неправильну пропорцію або замінити один компонент на інший, і все ефекту не буде. Ми вже не говоримо про можливу алергічну реакцію. Завжди слід пам’ятати правило: якщо комусь щось допомогло, це не означає, що на вас теж спрацює.

Неправильне використання косметичних засобів

Особливо коли лінуємося або поспішаємо. Скільки із вас не «закриває» сироватку кремом? Думаємо, багато хто. Це добре, якщо в інструкції до сироватки написано, що вона не потребує «запечатування», але таких засобів не так багато.

А скільки з вас ігнорує вмивання водою після використання міцелярки? Що б там не говорили в рекламі: міцелярна вода потребує змивання. Так, вона добре притягує до себе забруднення, але частина з них разом із міцелами залишається на шкірі і може спричинити запалення. Ну а про тонер взагалі хтось згадує? Ніхто не змушує проходити 10-ти і 20-ступінчастий щоденний догляд, але бази дотримуватися потрібно — і буде вам здорова, гарна і сяюча шкіра на довгі роки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....

Найкращий спосіб покращити смак морської капусти в салаті

Морська капуста корисна, але дещо специфічна. Просто так її...

Як врятувати перець від павутинного кліща за допомогою простих дієвих засобів

Павутинний кліщ – комаха-шкідник, яка нападає на городину, зокрема...

Як приготувати шоколадний напій по-дорослому: «секрет» в одному інгредієнті

Шоколад, як напій, можна приготувати по-різному. Між дитячим та...

Чому сохне листя на смородинових кущах: основні причини

Якщо листя на смородині почало сохнути й скручуватися, це...

Найкращий десерт зі сметани та молока: ніжний та повітряний мус

Якщо є сметана та молоко, можна приготувати бездоганний десерт....

Як врятувати вазони від попелиці: прості дієві методи боротьби зі шкідником

Якщо помітили на кімнатних рослинах маленьких комашок, а квіти...