...
ГоловнаЛайфстайлЯкі рослини можна «підживлювати» хлібом

Які рослини можна «підживлювати» хлібом

Підпишіться на нас:

Багатьом дачникам подобається хлібне підживлення, яке є практично недороговартісним і якісним. До того ж, з його допомогою можна оздоровити різні рослини, які ростуть на ділянці.

Подробиці

Для початку потрібно приготувати робочий концентрат, який потім ми розводимо. Для цього потрібно заповнити ємність хлібними залишками – скоринками, сухариками чи свіжим хлібом. Потім додаємо воду. Рідина має бути теплою.

Багато води не потрібно – вона повинна на кілька сантиметрів височіти над рівнем хліба. Чекати доведеться щонайменше сім днів.

Потім настій проціджують та розводять з водою 1 до 1.

Які рослини можна удобрити

Для великої смородини

Для того, щоб підгодувати ягоди, рецепт потрібно трохи модифікувати. Зокрема, до хліба додають шкірку картоплі та кульбабу. Чекати доведеться довго – три тижні.

Після цього можна підгодовувати смородину. Використовують склад як у період формування зав’язей, так і в процесі плодоношення.

Полуниця

Використовується класичний рецепт настоянки, описаний на самому початку. Однак разом із хлібом варто використовувати і кропиву. Можна брати сушену або свіжу кропиву.

Вносять живильний розчин пізно восени, на початку сезону і після того, як збирання ягід вже завершено.

Огірки

До класичного рецепту підживлення потрібно додати 10 крапель йоду. Після цього засіб використовується для поливу або обробки по листу.

Вносити підживлення можна раз на півтора тижні протягом сезону.

Помідори

Якщо змішати настоянку із хліба з попелом, то можна отримати врожай солодких та великих томатів. Після того, як помідори почнуть плодоносити, можна поливати рослини цим добривом три рази.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...