Співробітниця Amazon розкрила два питання, які задавав Джефф Безос, перш ніж найняти її

0
Співробітниця Amazon розкрила два питання, які задавав Джефф Безос, перш ніж найняти її
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Колишня співробітниця Amazon розповіла про два запитання, які Джефф Безос поставив їй перед тим, як найняти на роботу.

Подробиці

Енн Хіатт подала своє резюме в компанію ще в 2002 році «без зайвих роздумів» і в кінцевому підсумку її взяв на співбесіду засновник компанії Безос, який згодом став найбагатшою людиною у світі.

Перед цим вона пройшла через низку співбесід зі старшими помічниками, деякі з яких тривали цілий день і всі були «запаморочими за обсягом і темпом». Потім кілька місяців вона нічого не чула від Amazon, і була на межі “втрати надії”, коли її викликали на останню співбесіду. Однак їй не сказали, що це останнє інтерв’ю буде з самим Безосом.

Згадуючи той знаменний день у статті для CNBC Make It , вона написала:

«Того жовтневого ранку я почувалася розслабленою, під час інтерв’ю. Я терпляче сиділа у кріслі конференц-залу, коли двері відчинилися, і Безос увійшов. Він сів навпроти мене і представився. Безос розпочав співбесіду, пообіцявши задати лише два запитання і перше буде «веселою» головоломкою. Я глибоко вдихнула, коли він підвівся і дістав маркер біля дошки. Я зроблю підрахунок, – сказав він. – Я хочу, щоб ви оцінили кількість скляних панелей у місті Сіетл”.

Очевидно, у Безоса викривлене розуміння «веселі», і, природно, Енн «на мить налякалася» завданням, з яким вона тепер зіткнулася.

Зібравшись з думками, Енн сказала, що вона міркувала, що Безос хотів побачити, як працює її розум, і тому вона розбила велику проблему на менші частини, оцінивши населення Сіетла і стверджуючи, що кожна людина матиме дім, вид транспорту та місце роботи чи школу – у кожному з яких були б вікна.

Вона згадувала: «Тоді ми зробили підрахунок. Ми розглянули всі можливі сценарії, групи, аномалії та способи врахування різних винятків. Здавалося, що я розповідала про це годинами, поки Безос заповнював дошку цифрами. Насправді це зайняло більше 10 хвилин. Я пам’ятаю, що відчула трепет, коли він записав остаточну оцінку. Він обвів її. «Це виглядає приблизно правильно», — сказав він».

Далі Безос задав їй набагато більш просте запитання: «Які ваші кар’єрні цілі?»

Енн пояснила своє бажання вчитися та вийти із зони комфорту, і в кінцевому підсумку їй тут же запропонували роботу «виконавчим бізнес-партнером» на строк до 15 років.

Енн написала:

«Знаючи Безоса так само добре, як зараз, я розумію, чому це були його єдині два запитання. Він вимірював мій потенціал, ставлячи запитання, які б досліджували, чи вистачить у мене витримки, сміливості та мотивації бігти з його темпом і бути досить сміливою, щоб постійно стрибати з ним і підвищуватися на рівень.Наприкінці співбесіди ми обидва знали, що я зроблю все, щоб досягти успіху, незважаючи на те, що я була дуже молодшим кандидатом. В кінцевому підсумку Безос найняв мене на роботу. Він дав мені відкритий стіл лише в трьох футах від свого. Це був найближчий стіл до нього в компанії».

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ann Hiatt (@annhiatt)

попередня статтяГоловні “секрети” краси Джулії Робертс: безглютенове харчування, спорт та оливкова олія
наступна статтяАлек Болдуін “накинувся” на репортера через провокаційні питання
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я