Вчені дали невтішний прогноз по скороченню населення планети

0
Вчені дали невтішний прогноз по скороченню населення планети
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вперше за багато століть населення світу скоротиться. Зараз на нашій планеті близько 7,8 мільярдів людей, і очікується, що пік цього числа досягне 2064 року. Згідно з новим дослідженням, опублікованим в The Lancet , пік буде приблизно на рівні 9,7 мільярдів, а потім знизиться до 8,8 мільярдів до 2100 року.

Подробиці

У будь-якому випадку, Стейн Еміль Воллсет є провідним автором дослідження та професором в Інституті показників та оцінки глобального здоров’я (IHME) – і він детальніше розглянув «проривне» дослідження.

Воллсет сказав IFLScience :

«Востаннє населення планети зменшилося в середині 14 століття через Чорну чуму. Якщо наш прогноз правильний, то це буде перший раз, коли скорочення населення буде спричинено зниженням народжуваності, на відміну від таких подій, як пандемія чи голод».

Що більш важливо, населення деяких країн може скоротитися більш ніж на 50 відсотків. До таких країн належать Японія, Таїланд, Італія, Іспанія, Португалія, Південна Корея.

Навіть Китай з його великою щільністю населення, з 1,4 мільярда людей “може впасти” у ​​2017 році до 732 мільйонів у 2100 році.

«Є два ключових чинники: покращення доступу до сучасних засобів контрацепції та освіта дівчат і жінок», – пояснив Воллсет. «Ці фактори визначають коефіцієнт народжуваності – середню кількість дітей, яку жінка народжує протягом свого життя, що є найбільшим визначальним фактором населення.

«Прогнозується, що глобальний загальний коефіцієнт народжуваності буде неухильно знижуватися, з 2,37 у 2017 році до 1,66 у 2100 році, що значно нижче мінімального рівня (2,1 живонароджених на жінку). Цей показник вважається найважливішим для підтримки чисельності населення».

Доктор Річард Хортон, головний редактор Lancet, сказав у своїй заяві:

«У 21 столітті відбудеться революція в історії нашої людської цивілізації. Африка та арабський світ будуть формувати наше майбутнє, а Європа та Азія відступлять у своєму впливі. До кінця століття світ стане багатополярним, з Індією, Нігерією, Китаєм та США, як домінуючими державами. Це справді буде новий світ, до якого ми повинні готуватися сьогодні».

Професор Ібрагім Абубакар з Університетського коледжу Лондона (UCL) додав:

«Зрештою, якщо [нові] прогнози будуть точні навіть наполовину, міграція стане необхідністю для всіх націй, а не варіантом. Позитивний вплив міграції на здоров’я та економіку відомий у всьому світі. Вибір, з яким ми стикаємося, полягає в тому, чи покращимо ми здоров’я та багатство, дозволяючи плановане переміщення населення, чи в кінцевому підсумку ми отримаємо низький клас імпортованої робочої сили та нестабільні суспільства».

попередня статтяЖінка встановила світовий рекорд “переспавши” з 919 чоловіками за 7.5 годин
наступна статтяНімецька вівчарка завжди буде виглядати як щеня
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я