П’ять принципів складання сучасного базового гардеробу

0
П'ять принципів складання сучасного базового гардеробу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви збилися з ніг у пошуках своєї ідеальної білої сорочки, яку знайшли на першому місці в «списку обов’язкових» предметів базового гардеробу, а коли вона серед вашого гардеробу, опинилася в забутті? Швидше за все, відштовхуючись від типових списків, ви забули основні принципи збору власної бази. Насправді виявляється, що біла сорочка не всім потрібна (і насправді не всім йде).

  • не ваш відтінок білого (одним йде молочніший, іншим сніжно-білий, третім сіро-білий)
  • не ваш крій (комусь підходить спущена лінія плеча, іншим –  подовжений крій, комусь до середини стегна, а комусь – прямий, іншим трохи приталений, а ще вид коміра та довжина рукава…)
  • вам нікуди її носити (ви молода мама і спосіб життя вимагає зручнішого одягу, більше светрів, водолазок, футболок. Їх у вас немає, зате є сорочки. Які часто залишилися від офісної роботи в минулому житті)
  • ви не знаєте більше двох способів поєднання цієї речі
  • рука до неї не тягнеться, не ваш стиль (душа прагне більше до спорту/романтики/драми, але не до класики)

Достатньо одного пункту, щоб забути за цю річ назавжди. Із деякими ще можна працювати. Наприклад, попрацювавши над комбінаторикою, можна «приручити» сорочку до різних стилів і знайти варіант, який вам сподобається. б її вписати. Якщо теж хочете спочатку підійти до підбору гардеробу грамотно, необхідно відштовхуватися від цих основних принципів.

Ваша палітра кольорів

Не потрібно підбирати собі палітру з 30 відтінків, швидше за все ви заплутаєтеся в ній, шукатимете в магазинах подібні кольори. А коли знайдете потрібний колір — крій буде не ваш або річ буде надто складною/святковою та взагалі вам не потрібною. Неймовірно, але факт. Ви вже знаєте, які кольори вам йдуть краще за інших. Часто вони навіть є у гардеробі у вигляді святкової сукні чи блузи «на вихід». Чому б не знайти повсякденну річ того ж кольору? Це можуть бути світшот/футболка/водолазка. І радувати себе ідеальним відтінком, що відтіняє ваш колір очей/волосся /шкіри. Для початку формування своєї палітри достатньо 4-5 кольорів, що поєднуються між собою. Потім нескладно розширити.

Макротренди

Сучасний базовий гардероб таки залежить від трендів, але не від мікро, а від макро. Які актуальні десятиліттями (але це не назавжди). Чомусь під сучасним кроєм багато хто розуміє лише оверсайз та спортивний костюм. Насправді актуальними є і обтягуючи речі, такі як легінси, спідниці та сукні.  Наприклад, нерідко повстає запитання про те, які зараз джинси в моді широкі, мамси чи скінні. Насправді, всі вони актуальні, є макротрендами, але підходять різним фігурам. Для скінні є окрема стаття.

Прикрашає вашу фігуру

Подумайте, де саме ваша фігура краще буде виглядати в облягаючому одязі, а де можливо трохи вільніше. “Корекція фігури” – це чиста логіка і де-не-де геометрія. Жодної магії. Будь-які тренди, навіть макро, потрібно адаптувати під себе, тоді вийде модно та стильно одночасно. Довжина верхнього одягу, до речі, теж усім іде різна. Це залежить і від постаті, і від того, що надіте внутрішнім шаром.

Може, ви відкриєте для себе, що для вас краще не вільна футболка, а топ, що облягає, або тонка водолазка, а вже нижня частина фігури могла б бути більш об’ємною.

Комфорт

У правильно складеному гардеробі вам завжди буде що вдягнути, а збори
займатимуть 2 хвилини. Все легко комбінується та добре на вас сидить. Витратьте більше часу на продумування гардеробу і менше витрачатимете на збори. Це основна мета складання бази. Вона має полегшити життя, а відображення у дзеркалі — радувати.

Ваш спосіб життя

Ну і не менш важливо розуміти, для яких виходів вам потрібен одяг. Що ви використовуєте частіше? Може, більшу частину гардеробу займають вбрання на особливий випадок, а щодня ви носите ту саму пару джинс і світшот? Можливо, варто купити новий джемпер і ще одні повсякденні штани на кожен день, які поєднувалися б і з першим комплектом? І ось уже 4 образи замість одного!

попередня статтяАджика “по-аджарськи” на зиму – без оцту, із зеленню, густа та в міру гостра
наступна статтяЯк на зиму приготувати «ліниве» лечо в мультиварці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я