Лавровий лист: 7 фактів, які ви могли не знати

0
Лавровий лист: 7 фактів, про які ви не знали
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Лавровий лист – це одна з найдавніших прянощів у світі. Склад цього листя дуже багатий. Вони мають протизапальні та антиоксидантні речовини.

Американські вчені постійно проводять дослідження, в ході яких виявили корисні властивості цієї рослини, отже:

  • Допомагає знизити рівень цукру в крові. Відбувається це завдяки тому, що в цій рослині багато хрому. Через це інсулін сильніше впливатиме на рівень цукру в крові.
  • Сприяє зниженню холестерину. Встановлено, що якщо щодня приймати трохи подрібненого листя лаврового листа, то за 30 днів рівень поганого холестерину знизиться. Особливо цей лист обов’язково має бути присутнім у раціоні чоловіків. Також рослина допомагає уникнути багатьох серцево-судинних захворювань.
  • Допомагає боротися з хронічними захворюваннями та запаленнями. Хронічним запаленням вважається фізіологічний процес, який дуже небезпечний для людини. Люди, які регулярно вживають у їжу лавровий лист, таким чином знижують рівень запалень у крові. Встановлено, що ця рослина за своїми ознаками схожа на анальгетик.
  • Допомагає боротися із онкологією. За дослідженнями вчених з’ясувано, що речовини, які є в лавровому листі, допомагають придушити ріст ракових клітин, а також перешкоджають їх поділу. Особливо було доведено ефективність у боротьбі з раком молочних залоз, шийки матки, крові та товстого кишечника. А от якщо говорити про рак шлунка, то в такому разі ця рослина неефективна.
  • Допомагає знищити збудників грибка. У своєму складі ця рослина має такі речовини, що допомагають придушити розмноження патогенних грибів. Найчастіше людина піддається грибам, які відносяться до роду Кандіда. Цей вид здатний уражати все тіло і навіть стравохід. Лавровий лист перешкоджає розвитку цих грибів. Адже саме вони вважаються збудниками багатьох запальних процесів у людини.
  • Сприяє знищенню патогенних бактерій. Вчені, які проводили дослідження та з’ясували, що у складі лаврового листа є такі ефірні олії, які допомагають знищити деякі мікроби. Особливо було зазначено, що лавровий лист ефективний щодо золотистого стафілококу. Саме цей вид збудників найчастіше сприяє ураженню всіх органів людини.
  • Допомагає загоювати опіки та рани. Вже неодноразово було помічено, що лавровий лист допомагає швидше загоювати рани та опіки різного ступеня тяжкості. Про це люди дізналися також завдяки вченим, які проводили дослідження на мишах.

У лавровому листі велика кількість поживних компонентів та антибактеріальних агентів, які сприяють цьому. Також ця рослина допомагає зменшити рубцеву тканину. Тому можна сказати, що лавровий лист має також і косметичний ефект.

попередня статтяДієтологи назвали корисний спосіб приготування яєць
наступна статтяКитаянка ненароком проковтнула свою зубну щітку
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я