Чи правда, що корисніше мити волосся вниз головою

0
Чи правда, що корисніше мити волосся вниз головою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ми уважно стежимо за трендами TikTok, тому що все частіше лайфхаки від його користувачів виявляються не просто дієвими, а й полегшують життя. Останнім часом блогери у своїх роликах закликають відмовитися від «традиційного» миття волосся, коли ви стоїте повністю випроставшись, і радять мити його тільки нахилившись головою вниз. Розповідаємо, чому цей лайфхак не лише зручний, а й справді корисний для краси та здоров’я волосся та шкіри голови.

 

Коли йдеться про миття волосся вниз головою, йдеться не тільки про зручність (багатьом людям дійсно набагато зручніше мити волосся, низько нахилившись), але і якість самої процедури. Таке положення дозволяє краще розподілити шампунь поверхнею шкіри голови і промити її. Мало хто знає, але причина швидкого забруднення волосся найчастіше криється в тому, що його погано промивають і на корінні волосся залишаються частинки шкірного себуму та засобів для укладання. Коли ви нахиляєтеся вниз головою, ймовірність того, що ви зможете повністю видалити їх з волосся значно зростає. Особливо, якщо ви миєте голову двічі (втім, це варто робити незалежно від того, яке положення ви вважаєте за краще прийняти). Крім того, нахилившись головою вниз, ви з більшою легкістю розподілите кондиціонер або маску по поверхні волосся, не торкаючись при цьому коріння. Як результат — здорове зволожене волосся, не позбавлене прикореневого об’єму. Особливо такий спосіб варто взяти на замітку власницям хвилястого і кучерявого волосся — всі маніпуляції, яких вимагає «кучерявий метод», будуть ефективнішими, якщо нахилити голову. Головне, намагайтеся під час миття волосся повністю розслабити шию, інакше ви ризикуєте перенапружити м’язи або щось защемити, через що можуть виникнути хворобливі відчуття.

попередня статтяНайсмачніші помідори по-вірменськи: незвичайна заготовка на зиму
наступна статтяЩо робити з опалими яблуками: оригінальний рецепт популярного напою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я