Що треба зробити за місяць до посадки озимого часнику та цибулі із грядкою. Про добрива можна забути

Дата:

Поширь:

Багато городників ретельно підходять до висадки часнику чи цибулі, але не всі готують ґрунт. Це справді дуже важливо, тому що від якості ґрунту залежить весь майбутній урожай. Всю підготовку слід розпочинати ще за місяць до передбачуваної висадки. При цьому необхідно підібрати правильний сидерат, який допоможе плодам впоратися з різноманітними захворюваннями та грибками.

Час висадки часнику та цибулі повністю залежить від регіону проживання. Прийнято займатися цими питаннями у вересні чи на початку жовтня. Перед посадкою потрібно якнайретельніше підготувати грядку. Якщо протягом минулого сезону було втрачено корисні речовини у ґрунті, то їх потрібно обов’язково відновити.

Справжні фахівці чудово знають, що перед посадкою цибулі та часнику слід грядку засіяти сидератами. Саме завдяки їхньому корисному впливу на грунт, йтиме збагачення всіма корисними елементами. У майбутньому врожай часнику та цибулі справді порадує. Останній місяць висадки сидератів приходить на серпень. Якщо їх посіяти пізніше, то ніякої користі від цього не буде.

Полив грядки, що готується, проводиться, як і зазвичай. Багато хто рекомендує сидерати поливати спеціальним зеленим добривом. У його складі є фосфор, який сприяє тривалому зберіганню майбутніх культур. Саме для цибулі та часнику це найголовніший фактор, що дозволяє отримати якісний урожай.

До найкращих сидератів можна віднести овес, гірчицю та жито. Після того, як вони збагатять ґрунт, то можна приступати до висадки цибулі та часнику. Не потрібно чекати, поки сидерат виросте до великих розмірів, тому що там головне корінь, адже він допомагає розпушити ґрунт. Якщо все зробити правильно, то через деякий час можна отримати добрий, а головне дуже смачний урожай.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Попередні статті

Як вберегти від птахів насіння городини, висіяне на грядках: дієві методи, які врятують урожай

Щоб птахи не клювали з грядок посаджене насіння огірків, кабачків, гарбузів та іншої городини, досвідчені господарі придумали багато...

Десерт без борошна, яєць та випікання: знадобиться лише 10 хвилин

Швидкі та смачні десерти — справжня знахідка. Спробуйте приготувати один з таких на основі йогурту. Трохи желатину та...

Легендарне підживлення для огірків: врожай по 30 кг з 1 квадратного метра

Виростити та зібрати великий та щедрий врожай огірків можливо. Все залежить від добрив, які ви використовуєте. Якщо ви...

Як приготувати найсмачніший сніданок з вівсянки: млинець без цукру та борошна

Досить варити кашу з вівсянки. З пластівців можна приготувати значно апетитніший сніданок. І це буде вівсяномлинець. Щоб його...