Поради, як зберегти в льосі моркву та буряк

Незважаючи на можливість купити в будь-якому магазині моркву та буряк, багато городників все таки віддають перевагу вирощувати цей овоч самостійно, щоб коренеплоди вийшли екологічно чистими.

Однак вирощений урожай треба правильно зберігати, щоб цілий рік їсти смачні коренеплоди. Зробити це допоможуть дані у статті поради.

Коли треба прибирати призначені для зберігання овочі

Зібрані раніше часу коренеплоди можуть швидко в’янути або навіть загнити. Ідеальний час для збирання врожаю – середина вересня.

Варіанти зберігання у льосі

Існує кілька способів зберігання овочів у льосі.

  • Зібрані на городі буряки можна зберігати з картоплею. При цьому радимо розсипати буряки поверх картоплі рівними шарами. Таким чином, створюються оптимальні умови зберігання для всіх овочів.
  • Можна зберігати овочі пірамідками на полицях. Тобто коренеплоди можна зберігати на стелажі або на полиці погреба. Попередньо їх слід зібрати у пірамідки. Полиці треба застелити соломою.
  • Ще один непоганий варіант – пересипати овочі звичайною кухонною сіллю. У даному випадку кухонна сіль грає роль потужного адсорбенту. При такому способі зберігання овочі слід рясно підсолити. Це збереже їх смакові властивості надовго.

Корисні поради

Моркву можна зберігати, припудривши порошком, зроблений із звичайної крейди. При цьому на 19 кілограм моркви необхідно приблизно 200 г крейди.

Дозволить зберегти соковитість коренеплоду і лушпиння цибулі. Тобто овочі та лушпиння треба розкласти шарами в заздалегідь підготовлений мішок чи ящик. Частинки цибулі врятують моркву від гнилі.

Отже, для збереження врожаю можна використовувати будь-який із способів, запропонованих у цій статті.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин