Кому не можна їсти яблука, разповіла дієтолог

0
Яблука
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Інформація має ознайомлювальний характер, тому необхідно проконсультуватися з фахівцем або лікарем.

Вживання яблук може зашкодити здоров’ю деяких людей. Яку небезпеку для організму становить популярний фрукт, пояснила лікар-дієтолог Ольга Корабльова.

Яблука не можна їсти при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, гастриті та виразці шлунка чи кишечника, розповіла експерт. За її словами, вживання яблук натщесерце, як і інших кислих продуктів, може спровокувати здуття живота, подразнення слизових оболонок та загострення захворювань. Причина у грубій клітковині, що міститься в цьому фрукті у великих кількостях, пояснила медик.

При цьому можна вживати запечені яблука, каже Корабльова. У процесі термообробки лимонні та яблучні кислоти, що містяться в яблуках, руйнуються, але зберігається пектин, який благотворно впливає на роботу кишечника.

У яких випадках ще яблука рекомендується вживати? Наприклад, для зниження рівня “поганого” холестерину експерти радять їсти пізні сорта яблук. Підвищений рівень холестерину в організмі з часом може спричинити різні проблеми зі здоров’ям, попереджають медики.

попередня статтяЕксперт розповіла, чому в повний місяць з’являється безсоння
наступна стаття8 ідей для розвитку творчого потенціалу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я