Експерт розповіла, чому в повний місяць з’являється безсоння

0
Експерт розповіла, чому в повний місяць з'являється безсоння
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кожна фаза Місяця впливає на емоційний стан людини, її поведінку та самопочуття. Саме в повний місяць багато хто відчуває тривожність і занепокоєння, страждають від безсоння. Чому це відбувається навіть у здорових людей? Про це розповіла експерт Галина Янко.

Подробиці

Біоритми, якими функціонує людський організм, синхронізовані з природними. Всі живі істоти на планеті взаємопов’язані один з одним, і цей зв’язок набагато міцніший, ніж здається на перший погляд.

Вплив місяця обумовлений тим, що людський організм складається на 70-90% води. Це співвідношення може коливатися у різні періоди. Але тяжіння місяця, що викликає в природі припливи та відливи, впливає і на стан людини. Під дією сили тяжіння знижується або підвищується артеріальний тиск, змінюється гормональний фон.

До впливу Місяця більше схильні:

  • метеозалежні люди;
  • емоційно чутливі особи;
  • творчі натури;
  • діти грудного віку;
  • літні люди;
  • особи із психічними розладами.

Чому повний місяць порушує сон

З давніх-давен цьому приписувалися магічні властивості. Люди вірили, що в цей час активізується нечиста сила, прокидаються чаклуни. Цим пояснювали емоційне збудження та порушення сну, оскільки не могли знайти інших пояснень.

Насправді безсоння, викликане повним місяцем, проходить після зміни фази місяця. Звертати увагу на порушення режиму потрібно лише якщо поліпшень не спостерігається протягом тривалого часу. Через хронічний брак сну з’являються проблеми зі здоров’ям, порушується гормональний фон. Крім того, безсоння впливає на психоемоційний стан: призводить до апатії, депресивних розладів , нервозності та дратівливості.

Як налагодити сон

Якщо ви хочете нормалізувати режим відпочинку, для початку варто обмежити вживання чаю та кави, особливо у вечірні години. Заспокійливі трав’яні чаї та засоби рослинного походження допоможуть розслабитися та зняти напругу. Вони впливають на основні функції нервової системи, не пригнічують психічну активність, не знижують концентрацію уваги.

Рослинні засоби забезпечують м’яку та тривалу дію, практично не мають протипоказань, безпечні при дотриманні зазначених дозувань. Починати прийом потрібно за кілька днів до повного місяця, продовжуючи протягом тижня після нього. У деяких випадках рослини рекомендується приймати курсом 30-40 днів.

Для покращення сну потрібно створити заспокійливі вечірні ритуали, максимально убезпечити себе від дії стресу.

Найефективніші рекомендації:

  • дотримуйтесь режиму сну і відпочинку – намагайтеся лягати і вставати одночасно;
  • відмовтеся від гучних вечірніх заходів, які можуть порушити ваш сон;
  • прослуховуйте спокійну умиротворюючу музику, читайте книги;
  • організуйте комфортне місце для сну – підберіть зручний матрац, використовуйте щільні штори блекауту;
  • перед сном добре провітріть спальню, створіть комфортну температуру.

Використовуючи ці поради, можна швидко налагодити свій сон та пом’якшити негативний вплив повні.

попередня статтяЕксперти назвали продукти, які впливають на сексуальне життя
наступна статтяКому не можна їсти яблука, разповіла дієтолог
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я