Експерти назвали продукти, які впливають на сексуальне життя

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

«З давніх-давен впевненість у своїх сексуальних здібностях була питанням, яке хвилювало представників найрізноманітніших станів – від правителів до простих селян у всіх країнах і на всіх континентах. Часто «чарівними» ліками-афродизіаками ставали продукти, пов’язані з розмноженням — насіння, цибулини, зерна, а також ті, що мали форму певних «пікантних» частин тіла людини.

Сьогодні наука пішла далеко вперед і вчені довели, що на рівень лібідо насамперед впливають хронічні захворювання, а також кількість гормонів, що виробляються: тестостерону і прогестерону. Якщо їхній рівень низький, статевий потяг знижується. Але є і хороша новина: на гормональниц фон можна вплинути за допомогою правильного харчування.

Розглянемо топ-6 продуктів, які точно поліпшать якість інтимного життя. Хоча у цьому переліку знайдеться місце і старим народним засобам, що лежать на полицях магазинів. Якщо ви думаєте, що бурхливий секс доступний лише тим, хто їсть устриці та спаржу, ви помиляєтеся», — каже Катерина Федорова, відомий психолог, секс-тренер та автор десятка книг із сімейних стосунків.

1. Гіркий шоколад

Навряд чи є у світі людина, яка не любить цей солодкий десерт. Тепер у вас виник ще один приємний привід частіше вживати гіркий шоколад. Як він працює? Вся справа в ендорфінах або «гормоні щастя і радості», вироблення якого посилює насолоду. Вони ж впливають і на збудження, а глюкоза, що міститься в солодкій плитці, покликана примножити сили для незабутньої ночі.

2. Мед

Ще один «чемпіон» серед солодощів відомий з давніх-давен своїми здібностями перетворити пересічний секс на яскраве і довге заняття. Натуральний мед містить як глюкозу, так і ряд важливих вітамінів. Але головне – він багатий на особливий біофлавоноїд хризином, який посилює вироблення тестостерону – найважливішого статевого гормону. А він дуже значущий як чоловіків, так жінок. Одна ложка меду вранці з теплою водою або десертом разом з горіхами та імбиром — і в цьому весь стародавній секрет щасливого сексуального життя.

3. Перець чилі

Гостра південна приправа готова подарувати не тільки пекучі відчуття в роті, але й не менш гарячі ночі. І прична тут у посиленні кровообігу, зокрема і в органах малого таза, що дуже корисно для якості інтиму. Особливі речовини у цій спеції також допомагають організму у виробленні ендорфінів. До речі, деякі шоколадні бренди давно налагодили випуск чорного гіркого шоколаду з яскраво вираженою «перцевою» нотою, і недарма.

4. Горіхи

Ще один продукт якому приписуються чудодійні властивості — це майже всі види горіхів. Тепер ми знаємо, що це зовсім не міф: мигдаль, арахіс, фундук, волоський і бразильський горіх, а також кунжут і насіння справді позитивно впливають на лібідо. Чоловікам варто звернути увагу на сирий мигдаль, тому що він бере участь у виробленні чоловічих статевих гормонів. А кунжут і волоські горіхи містять амінокислоту L-аргінін – найсильніший збудник природного походження.

5. Морепродукти

Ще один важливий компонент «пристрасного» меню – морепродукти. На щастя, сюди відносяться не лише устриці, а й інші дари моря: жирна риба, креветки, кальмари, морські гребінці. Вони поєднують у собі корисні омега3-кислоти і амінокислоти, такий важливий для статевої системи цинк і білок, що легко засвоюється. Червона і чорна ікра – важлива частина харчування для чоловіків, тому що посилює вироблення сперматозоїдів. Жінкам вона забезпечує підвищення рівня фолієвої кислоти. А ще не варто забувати про морські водорості – у них міститься маса вітамінів і мікроелементів.

6. Яйця

І тут давні люди мали рацію — цей продукт важливий для хорошої потенції. Ще арабський шейх Аль-Нафзаві рекомендував чоловікам вживати яйця у великій кількості, щоб уникнути проблем із потенцією. Перевагу варто віддавати перепелиним – у них менше холестерину, високий рівень протеїну і вітаміну А і В1.

Крім того, я рекомендую додати до свого раціону такі продукти, як фініки, банани, різноманітні овочі та фрукти, селера, спеції. Всі вони роблять великий внесок у процес посилення лібідо. Для закріплення ефекту постарайтеся частіше приймати сонячні ванни і перебувати на свіжому повітрі, а також виключити або максимально знизити вживання антиафродизіаків перед бурхливою ніччю.

Запам’ятайте цих ворогів гарного сексу: міцний алкоголь, бобові та соя, молочні продукти та сир, їжа з великою кількістю солі (натрію) та смажена їжа, а також  цукор та кофеїн.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, незабаром ви і ваш партнер помітите відчутну різницю в якості та тривалості сексу.

попередня статтяВчені розповіли, чому рівень радіації на Чорнобильській АЕС нормалізується вже через 5 років
наступна статтяЕксперт розповіла, чому в повний місяць з’являється безсоння
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я