...

Названі продукти, що уповільнюють старіння

Підпишіться на нас:

Старіння, на жаль, зупинити неможливо. Однак завдяки правильному харчуванню та відмови від деяких шкідливих звичок можна суттєво уповільнити цей процес. Що стосується харчування, дієтологи склали список продуктів, які допоможуть зберегти бадьорість і молодший вигляд людям старше 50 років.

Подробиці

На першому місці у списку порталу Eat This, Not That! виявилася чорниця. Ця ягода багата на антиоксиданти, які захищають клітини від пошкоджень і допомагають уповільнити процес старіння.

Зокрема, доведено, що чорниця допомагає людині уповільнити згасання когнітивних здібностей.

Відмінним доповненням до раціону після 50-річчя стануть і горіхи, які також уповільнюють процес старіння і благотворно впливають на збереження розумових здібностей.

Горіхи містять багато поживних речовин, у тому числі антиоксиданти, а також корисні жири та мінерали. Вживання цього продукту знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету, метаболічного синдрому.

Ще одним дуже корисним продуктом вважається авокадо. У складі цих плодів містяться антивікові антиоксиданти, такі як вітаміни B, C, фолієва кислота, магній, лютеїн та бета-каротин.

Також у складі авокадо є мононенасичені жири, які посилюють дію противікових антиоксидантів.

У свою чергу зелені овочі (капуста, шпинат, броколі тощо) корисно їсти в будь-якому віці, однак у зрілості вони, крім іншого, уповільнюють процес старіння.

Вони багато поживних речовин, вітамінів і антиоксидантів. Проведені дослідження показали, що вживання хоча б однієї порції зелених овочів на день здатне уповільнити погіршення когнітивних здібностей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я