Названі продукти, що уповільнюють старіння

0
Названі продукти, що уповільнюють старіння
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Старіння, на жаль, зупинити неможливо. Однак завдяки правильному харчуванню та відмови від деяких шкідливих звичок можна суттєво уповільнити цей процес. Що стосується харчування, дієтологи склали список продуктів, які допоможуть зберегти бадьорість і молодший вигляд людям старше 50 років.

Подробиці

На першому місці у списку порталу Eat This, Not That! виявилася чорниця. Ця ягода багата на антиоксиданти, які захищають клітини від пошкоджень і допомагають уповільнити процес старіння.

Зокрема, доведено, що чорниця допомагає людині уповільнити згасання когнітивних здібностей.

Відмінним доповненням до раціону після 50-річчя стануть і горіхи, які також уповільнюють процес старіння і благотворно впливають на збереження розумових здібностей.

Горіхи містять багато поживних речовин, у тому числі антиоксиданти, а також корисні жири та мінерали. Вживання цього продукту знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету, метаболічного синдрому.

Ще одним дуже корисним продуктом вважається авокадо. У складі цих плодів містяться антивікові антиоксиданти, такі як вітаміни B, C, фолієва кислота, магній, лютеїн та бета-каротин.

Також у складі авокадо є мононенасичені жири, які посилюють дію противікових антиоксидантів.

У свою чергу зелені овочі (капуста, шпинат, броколі тощо) корисно їсти в будь-якому віці, однак у зрілості вони, крім іншого, уповільнюють процес старіння.

Вони багато поживних речовин, вітамінів і антиоксидантів. Проведені дослідження показали, що вживання хоча б однієї порції зелених овочів на день здатне уповільнити погіршення когнітивних здібностей.

попередня статтяБіологи розкрили несподівану користь алергії у захисті від коронавірусу
наступна статтяВчені розповіли, чому рівень радіації на Чорнобильській АЕС нормалізується вже через 5 років
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я