3 варіанти, що робити з опалими яблуками в саду

0
3 варіанти, що робити з опалими яблуками в саду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Настав час, коли постає резонне питання. Що ж робити з опалими яблуками яких дійсно дуже багато? Так і залишити валятися по всій ділянці до зими?

Насправді падалиці можна знайти дуже корисне застосування:

  • По-перше, збираючи опалі яблука, можна знайти дуже багато цілком повноцінних і якісних плодів. Адже опадають не тільки зіпсовані плоди, а й стиглі та смачні. Нехай трохи побиті та полежавші. Але такі яблука відмінно підійдуть для домашніх настоянок та соків. Головне, щоб вони були не гнилі.
  • По-друге, з опалих яблук виходить чудовий компост. Навіть не маючи компостної ями, можна пустити їх у хід. На грядках, що звільнилися, зробити невеликий підкоп, приблизно на під багнета лопати. Забрати шар землі. Висипати яблука. ВАЖЛИВО! Мова не йде про хворі плоди. Можна ще й бур’яни та бадилля непотрібне додати. Закрити шаром землі. На початку нового сезону перші посадки віддячать дружним та міцним урожаєм.
  • Опалі яблука можна відвезти до зоопарку або найближчої зооферми. Попередньо уточнивши у власників наскільки це буде актуально. ВАЖЛИВО! Передаючи яблука для тварин, потрібно відібрати тільки здорові плоди. Також можна поцікавитися у переробних організацій. У деяких містах приймають навіть за невеликі гроші опалі фрукти.

Якщо ж не один спосіб не підходить. Залишається скпакувати падалицю у міцні пакети та вивезти на спеціально відведену сміттєву територію. Залишати яблука на землі або викидати у звичайні контейнери не варто.

попередня статтяКоли варто позбавлятися від кущів полуниці: три перевірені ознаки
наступна стаття3 способи, як висушити яблука та груші без спеціальної техніки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я