Щоб не залишитися без урожаю картоплі потрібно дотримуватися 4 правил у серпні

0
Щоб не залишитися без урожаю картоплі потрібно дотримуватися 4 правил у серпні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Досить часто, навіть серед досвідчених садівників існує думка, що після того, як картопля відцвіла, можна більше не приділяти їй особливої ​​уваги.

Прополки, підгортання, поливи, боротьба зі шкідниками, здавалося б, позаду. Залишилося дочекатися кінця серпня-початку вересня та викопати довгоочікуваний урожай.

На жаль, така думка помилкова. І саме у серпні, на етапі активного зростання коренеплодів, можна допомогти рослині набрати особливу міць

Що для цього потрібно робити:

Поливати. Чомусь прийнято думати, що картопля не потребує поливу. Адже раніше в полях і ніхто не морочився з поливами. Пройде дощ – добре. Ні – і так виросте. Насправді, це велика помилка. Особливо якщо стоїть суха та спекотна погода, поливи проводити обов’язково потрібно. І тільки, якщо серпень вже здався, і природа плаче затяжними дощами – поливи можна припинити.
Якщо немає можливості регулярно поливати, можна замульчувати міжряддя, за аналогією з іншими культурами

Постаратися максимально довго зберегти бадилля зеленим. Для цього слід стежити за появою шкідників. А також, до появи сухого листя на бадиллі удобрювати будь-яким комплексним засобом, відповідно до інструкції на упаковці

Не варто здаватися перед натиском бур’янів. Навіть якщо момент збирання врожаю вже й близький. Обов’язково потрібно продовжувати полоти картопляні ряди

Останнє правило (побажання) для прихильників додаткових засобів. Для стимуляції зростання картоплин у серпні можна використовувати прискорювачі. Такі як, наприклад, Епін.

попередня статтяНавіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет
наступна статтяШеф-кухарі розкрили секрет: який кисломолочний сир обрати для сирників
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я