Вулканічний попіл піднявся в небо на висоту 10 000 метрів через виверження вулкана в Індонезії

0
Вулканічний попіл піднявся в небо на висоту 10 000 метрів через виверження вулкана в Індонезії
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

За даними зарубіжних ЗМІ, кілька днів тому в Індонезії раптово “прокинувся” вулкан Семеру і попіл від нього піднявся на висоту 10 тисяч метрів. Це було вже друге виверження вулкану цього року. Місцеві жителі тікали один за одним.

Подробиці

З відео, знятого місцевими жителями, видно, що в селі яке розташоване під вулканом жителі вибігали з домівок і тікали куди бачили.

Повідомляється, що це виверження вулкана викинуло в небо “димову завісу” і тонни вулканічного попелу, викликаючи «дощ із попелу» у цьому районі.

Оскільки небо сповнене вулканічного попелу, а його концентрація дуже висока, сонячне світло не може проникнути скрізь нього, і небо на деякий час стає тьмяним. В результаті люди впали в паніку і почали тікати.

Варто зазначити, що після землетрусу в січні цього року вулкан Семеру уже вивергався, викинутий на той момент вулканічний попіл піднявся приблизно на 5,6 кілометрів над островом Ява.

Відомо, що вулкан Семеру розташований на південному сході острова Ява, Індонезія, на висоті 3676 метрів, і є найвищою горою на острові Ява. З 1818 року відбулося близько 60 вивержень вулканів магнітудою 2-3 бала.

попередня статтяВсього 120 секунд: де сьогодні можливо спостерігати єдине в цьому році повне сонячне затемнення
наступна статтяКометолог розповіла, як швидко схуднути перед святом
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я