Як доглядати за огірками у серпні

0
Як доглядати за огірками у серпні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Серпень найскладніший місяць для теплолюбних огірків: дні стають коротшими, нічна та ранкова температура помітно знижуються, волога довше зберігається у ґрунті. З цієї причини починає загнивати корінь, утворюється борошниста роса. У цей час огірки вимагають до себе підвищеної уваги.

Нескладні агротехнічні прийоми допоможуть зберегти кущ, продовжити плодоношення.

  1. Наземна частина кущів потребує омолодження. Для цього її слід поливати і обприскувати сечовиною (10 л води: ст.ложка).
  2. Підсилити імунну систему. Суперфосфат – протигрибкове добриво, що швидко засвоюється, містить корисні мікроелементи, що зміцнюють рослину.
  3. Враховуючи прохолодні ночі, кущі слід замульчувати. З одного боку мульча зберігатиме вологу, з іншого – виконуватиме функції утеплювача.
  4. Для зміцнення кореня рекомендується підгодовувати огірки деревною золою, сірчанокислим калієм.
  5. Ґрунт до осені бідніє, оскільки рослини витягують із нього всі корисні мікроелементи. Серпень — той місяць, коли треба поповнити запас калію. При його нестачі (або відсутності) зав’язь не формується, плодоношення припиниться. Найкращий органічний засіб – зола, на основі якої роблять розчин і підливають під корінь. Використовують як пудру для листя. Маючи лужну реакцію, зола знищує плісняву.
  6. Восени огірки починають хворіти, з’являється слиз, листя покриваються білим нальотом, чорніє нижня частина стебла. Причина – у надлишку вологи та температурних перепадах. Ефективно зарекомендувала себе бордоська рідина – справляється зі шкідниками та різними хворобами. Головне правильно приготувати розчин.

Важливо стежити за своєчасним збиранням урожаю, оскільки огірки, які переростають, забирають поживні речовини, які могли бути спрямовані на формування нового плоду.

попередня стаття10 рослин, що “проженуть” гризунів із ваших ділянок саду та городу
наступна статтяСмачні капустяні котлети, які сподобаються навіть дітям
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я