Чому ми бачимо дивні візерунки, коли протираємо очі руками

0
Чому ми бачимо дивні візерунки, коли протираємо очі руками
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після тривалої роботи або навчання очі втомлюються, і багато з нас мимоволі потирають очі, щоб відчути короткочасне полегшення. Коли ви протираєте очі руками, то помічаєте, що перед вами з’являються якісь дивні візерунки. Чому це відбувається ми розповімо далі.

Подробиці

Феномен протирання очей з появою “візерунків” в процесі, викликаний «оптичною ілюзією». Очі можуть відчувати світло навіть тоді, коли світло не потрапляє в них. Зазвичай ці своєрідні спалахи з’являються при натисканні на очі.

У людському оці є нейрон, який називається гангліозною клітиною сітківки. Його головне завдання — отримувати інформацію, яку бачать люди, і ця інформація надходить від фоторецепторних клітин сітківки (внутрішня мембрана стінки очного яблука).

Коли світло потрапляє в очі, воно стимулює ці фоторецепторні клітини, а потім повертає те, що ми бачимо, нейронам. Але коли ви закрите око знаходяться “під тиском”, вони також активуються, “думаючи”, що це світло, і з’являється явище «оптичного зору».

Правда, перед протиранням очей, все одно треба добре подумати. Адже наші руки щодня стикаються з багатьма речами, і вони неминуче будуть забруднені багатьма бактеріями чи вірусами. При протиранні руками, ці бактерії можуть легко потрапити в очі і викликати захворювання очей, наприклад, запалення.

Одним словом, треба бути обережним, протираючи очі! Якщо вам потрібно потерти їх, ви повинні вимити руки, потім закрити очі і обережно потерти

попередня статтяВ Іспанії сотні птахів раптово впали з неба
наступна статтяЛікар розповіла, які продукти знижують кислотність шлунка
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я