Чи можна обривати бадилля у буряка, що росте та навіщо це робити

0
Чи можна обривати бадилля у буряка, що росте та навіщо це робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вважається, що якщо у буряків зрізати бадилля, то плоди будуть швидше і краще дозрівати. Але це не так насправді. Справа в тому, що на зростання коренеплоду впливає своєчасне внесення підживлення, а також частота поливів та інші фактори.

Подробиці

Однак справді існують ситуації, в яких без обрізання бадилля не обійтися. Наприклад, якщо буряки атакували шкідники чи хвороби.

Уражене листя краще зрізати, але при цьому діяти слід обережно, щоб не пошкодити здорове бадилля. Після цього зелену частину треба обробити сольовим розчином.

Також обривається зелена маса у разі коли треба прорідити грядку. Процедуру не можна робити в період, поки рослина ще зовсім молода і йде її активне зростання.

Найбезпечніший для цього час – кінець літа, коли плоди вже сильні та міцні. Якщо провести процедуру раніше, то коренеплід може перестати розвиватись.

Рваних країв залишатися не повинно.

Використовувати краще чистий та сухий секатор чи ніж. Деякі дачники рекомендують обробити обрізану ділянку товченим активованим вугіллям, щоб знизити ризик появи інфекцій.

попередня статтяЛегкий у приготуванні десерт – бісквітний пиріг у мультиварці за 5 хвилин
наступна статтяЯк заморозити білі гриби на зиму без смажіння і відварювання
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я