Експерти розповіли, як правильно спати, щоб не боліла спина

0
Експерти розповіли, як правильно спати, щоб не боліла спина
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Значення здорового сну важко переоцінити. Від того, наскільки ви відпочинете вночі, безпосередньо залежатиме і ваш наступний день. На гарний сон впливає багато факторів, починаючи від часу, закінчуючи якістю самої подушки. Насправді не лише це важливо, а й те, в якій саме позі ви спите. Настав час навчитися спати правильно.

Спіть на боці, поклавши ще одну подушку між колін

Почнемо із нестандартного способу. Якщо вам незручно спати на спині, то переверніться на бік, а між колінами покладіть подушку. При цьому варто спробувати перебороти бажання спати на тому самому боці, інакше можуть виникнути серйозні проблеми, включаючи м’язовий дисбаланс або навіть сколіоз. Просто сон на боці не несе жодної користі, головний прийом – це додаткова подушка, яка допоможе підтримувати таз і хребет в оптимальному положенні.

Спіть на животі, поклавши подушку під живіт

Хороша новина для любителів спати на животі – такий варіант також може бути реабілітований. Вважається, що така поза викликає болі в спині, тому що посилюється навантаження на шию. Якщо вам по-справжньому зручно спати саме так, то не варто форсувати події та насильно переучуватися відпочивати інакше. Просто візьміть ще одну подушку і покладіть під живіт, що допоможе частково зняти тиск зі спини. При цьому можна використовувати подушку під голову, а можна відмовитись від цього. Якщо ви страждаєте на остеохондроз, то такий варіант оптимальний, тому що допоможе зняти напругу між дисками хребта.

Спіть на спині з подушкою під колінами

Якщо ви відчуваєте розслаблення тільки лежачи на спині, то продовжуйте так само, лише злегка змінивши звичну рутину. Подушка під колінами допоможе тримати хребет у нейтральному положенні та зберегти вигин у попереку, а для додаткової підтримки можна підкласти невеликий згорнутий рушник під поперек. У положенні лежачи на спині вагу тіла виходить рівномірно розподілити, тому тиск на хребет буде значно знижено.

попередня статтяКіт з “великими біцепсами” здивував багатьох користувачів Мережі
наступна статтяЛайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний “шедевр”
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я