Декор стін у квартирі: 5 незвичайних ідей

Підпишись на нас:

“Голі” стіни виглядають дуже стильно, проте згодом тотальний мінімалізм може набриднути. Разом з експертом дізнаємося, як урізноманітнити інтер’єр приміщення та внести нові ноти у звичне звучання дизайну квартири за допомогою декору стін.

Останнім часом мінімалістичні інтер’єри знаходять все більше шанувальників – приміщення, виконані в цьому стилі, виглядають актуально та органічно, при цьому не вимагаючи особливих витрат та ідейних вкладень. Однак, навіть цей стиль передбачає інтер’єрні акценти, які зможуть розбавити однотонний простір. Разом з експертом розберемося, які існують варіанти декору стін.

Дзеркала

Дзеркала зазвичай розташовують у ванній кімнаті або передпокої, але цей предмет інтер’єру може стати основним акцентом спальні або вітальні. Дизайнери пропонують використовувати дзеркала не за призначенням, а розташовувати їх, наприклад над ліжком або диваном, тим самим розбавляючи порожній простір на стіні.

Для цієї мети необхідно вибрати незвичайну модель – круглі, квадратні або асиметричні дзеркала з додатковим декором стануть головними акцентами приміщення, а можливість самостійного вибору рами та розташування дзеркал на стіні дадуть додатковий простір для польоту дизайнерської фантазії.

Картини

Сьогодні для декорування стін не обов’язково вибирати класичні картини в масивних рамах – сучасна поліграфічна індустрія пропонує безліч нових можливостей, у тому числі і для дизайну інтер’єру.

Друк фотографій на полотні, модульні картини, створені за вашими задумами, постери, репродукції відомих картин у сучасній обробці – вибір практично безмежний, а сучасні технології та різноманітність доступних матеріалів гарантують високу якість та довговічність такого декору.

Фотографії

Фотографії – відмінний спосіб розбавити інтер’єр приміщення. Однак якщо знімки в рамці на стінах вже набридли, пропонуємо використовувати моментальні фотокартки — вони стануть не тільки незвичайним інтер’єрним акцентом, але й завжди радуватимуть око, нагадуючи про найтепліші та найщиріші спогади.

Прикрасити фотокартками стіну – найпростіше та швидке рішення, яке може освіжити інтер’єр. Для цього можна скористатися міцною мотузкою, прищіпками та, звичайно ж, гірляндою з вогниками для чарівного настрою.

Також останнім часом набирає популярності новий тренд у соціальних мережах, у якому користувачі викладають свої must-do. Чому б не оформити їх у справжній мудборд? Ми всі знаємо, що чим більше ми щось візуалізуємо, тим швидше це здійснюється.

Оформити його просто. Для початку необхідно зробити фотографії того, що мріємо і що плануємо здійснити в майбутньому. Коли знімки будуть готові, потрібно розташувати їх на дошці, прикрасити додатковими матеріалами для скрапбукінгу та вирізками з журналів, додати кумедні підписи до фотографій – стильний мудборд готовий.

Книжкові полиці

Книжки – не тільки джерело знань та натхнення, але й частина інтер’єру, яку можна перетворити на головний акцент приміщення. Для цього достатньо розмістити на стіні прості книжкові полиці, на яких можна розставити не лише самі книги, а й невеликі рослини, стильні статуетки, свічки.

Таке рішення створить додатковий затишок у кімнаті, а, крім того, допоможе навести лад і дасть більше простору. Розташовувати полиці можна не лише над робочим столом, а й на стінах спальні, вітальні, кухні та їдальні, а кілька полиць, розміщених поруч, створять ілюзію невеликої домашньої бібліотеки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Деревний наповнювач для котячих лотків знадобиться і людям

Якщо у вас удома є кішка, то вам не...

Хитрість, щоб відбивні зі свинини не скручувалися на сковороді

Мабуть, чи не кожна господиня, готуючи відбивні зі свинячого...

Що робити, якщо жовтіє по краях листя огірків

Зміна кольору листків сигналізують про те, що рослині не...

Неймовірний рецепт запеченої качки: гості пальчики оближуть

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її...

Як врятувати троянди від тлі: народний засіб

Ці красиві квіти подобаються не тільки людям, а й...

Дуже гострий маринад для курки: «пекуче» барбекю

Відразу варто собі зізнатися, чи готові ви їсти дуже...

Руслана Лижичко та Лілія Ребрик замилували родинними фото з мамами

Вчора, 12 травня, в Україні відзначали День матері. Відомі...