Чому нігті стають хвилястими: 6 поширених причин

0
Чому нігті стають хвилястими: 6 поширених причин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На поверхні нігтів іноді можуть з’являтися нерівності у вигляді невеликих горбків та вм’ятин, які роблять нігтьову пластину хвилястою. Причини у виникнення «хвиль» можуть бути різними, проте це завжди вказує на наявність якоїсь проблеми. Розповідаємо про 6 поширених причин хвилястих нігтів і про те, коли варто звернутися до лікаря, а коли просто акуратніше робити манікюр.

Травма нігтьової пластини. Найпоширеніша причина виникнення нерівностей на нігті – неакуратне видалення кутикули. Основа нігтя – найтонша і найслабша його частина, яка легко травмується від будь-якого впливу. Якщо натиснути на основу дуже сильно (наприклад, за допомогою апельсинової палички) в нігтьовій пластині буквально утворюється вм’ятина, яка пізніше відростає і формує ту саму «хвилю». Виправити ситуацію максимально просто: відполіруйте поверхню нігтя за допомогою м’якого бафа та покрийте захисним лаком. Наступного разу, коли зберетеся робити манікюр, постарайтеся обійтися без зайвого тиску на нігтьове ложе.

Пошкодження нігтя хімічними речовинами. Гумові рукавички для прибирання вигадали не просто так: навіть якщо на ваших миючих засобах написано, що вони натуральні і не завдадуть шкоди рукам, у їх складі завжди будуть хімічні сполуки, які негативно впливають на стан шкіри рук і нігтів — інакше засіб просто не буде виконувати свої функції. Навіть якщо ви хочете помити всього пару тарілок або швидко щось протерти завжди надягайте рукавички.

Грибкові захворювання. Грибок нігтів – досить поширена проблема, яка сильно впливає на зовнішній вигляд нігтів. Якщо разом із «хвилями» на нігтях з’являються плями, а шкіра навколо нігтя свербить і лущиться, варто звернутися до лікаря міколога — він допоможе швидко виправити ситуацію.

Дефіцит корисних речовин. Ще одна поширена причина витончення нігтів та виникнення «хвиль» — дефіцит вітамінів та мінералів. Часто проблема криється у нестачі заліза, проте зміни  форми нігтьової пластини може спричинити і нестача вітаміну А, магнію або цинку. Якщо ви підозрюєте, що ваша проблема саме в цьому, не варто робити спроб самостійно: зверніться до фахівця, здайте аналізи, і при необхідності пропийте БАД с. Викривлення нігтьової пластини може свідчити не тільки про неправильно виконаний манікюр або нестачу вітамінів, а й про серйозні проблеми зі здоров’ям. Якщо на ваших нігтях постійно з’являються «хвилі» та горби і вирішити проблему не виходить, обов’язково зверніться до ендокринолога – причиною може бути гормональний дисбаланс.

Стрес. Коли ми нервуємо, у кров у великій кількості виділяється гормон кортизол. Якщо його кількість постійно підвищена (що трапляється при хронічному стресі), поряд з випаданням волосся, наборів ваги та прискореним старінням, може відбуватися деформація нігтьової пластини.

попередня статтяЯкі сорти яблук найкраще підходять для сушки: поради, як вибрати, висушити та зберегти
наступна статтяОригінальний рецепт смачної закуски з великих огірків
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я