...
ГоловнаЛайфстайлЯк «підживлювати» кімнатні рослини рициновою олією

Як «підживлювати» кімнатні рослини рициновою олією

Підпишіться на нас:

Не всім садівникам, особливо тим, хто тільки починає свій шлях у цій сфері, відомо про користь, яку несе в собі для рослин звичайна касторка – рицинова олія.

Виявляється, що цей простий аптечний засіб не тільки допомагає досягти пишного та довгого цвітіння, але і є стимулом для розвитку зеленої маси, а також допомагає квіткам краще впоратися зі стресом після пересадки.

Подробиці

Для підживлення наповніть пластикову пляшку літром води, що настоялася при кімнатній температурі.

Влийте до води 1 чайну ложку касторової олії. Закрийте ємність пробкою і енергійно потрясіть, щоб олія розчинилаь у воді.

Приступати до поливу необхідно відразу ж після збовтування, щоб препарат не піднявся на поверхню масляною плівкою, що загрожує опіком для коріння рослин.

Удобрювати землю таким методом можна у період формування квіткових бруньок.

Якщо квіткаа цвіте один раз на рік – препарат вноситься один раз. Якщо рослина радує цвітінням двічі на рік або взагалі протягом усього сезону, рекомендується застосовувати поживну рідину щомісяця.

До речі, використовувати рицинову олію можна для підживлення не тільки кімнатних рослин, але і тих, що висаджені в саду.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...