Вчені-медики розповіли про шкідливий вплив новорічних ялинок

0
Вчені-медики розповіли про шкідливий вплив новорічних ялинок
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Британські вчені-медики розповіли, що новічні ялинки можуть спричинити алергію і мають шкідливий вплив.

Як пише видання The Sun, алергени і цвіль (особливо якщо вони довго зберігалися перед реалізацією), що містяться на новорічних ялинках, можуть провокувати головний біль, чхання і нежить.

Вчені проаналізували зразки з 28 хвойних дерев та з’ясували, що на голках та корі ялинок живуть мікрочастинки, що містять цвіль та алергени. За словами вчених, на різних видах ялинок мешкає близько 50 видів цвілі, яка може викликати у людини головний біль.

Людям з алергією на запах рослин і трав дослідники рекомендують остерігатися живих ялинок, оскільки вони можуть спровокувати кашель, нежить та біль у вухах. Однак штучні ялинки також можуть викликати алергічну реакцію, якщо на них є виробничий пил. Експерти рекомендують ретельно протирати дерева вологою ганчіркою і частіше пилососити у кімнаті.

попередня статтяНазвані 7 ознак, як не бути наївним і навчитися “бачити” дійсність такою, якою вона є
наступна статтяВчені назвали несподівані продукти для зниження ризику серцевого нападу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я