Як вибрати дитяче автокрісло: важливі нюанси

0
Як вибрати дитяче автокрісло: важливі нюанси
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Відповідно до чинного в Україні закону діти віком до 12 років і зростом менше 150 см повинні перевозитися в автокріслі.

При виборі такого пристрою для дитини найважливішим аспектом є безпека. При цьому слід пам’ятати, що крісло має бути адаптоване до віку та ваги маленького пасажира, а також моделі автомобіля.

Звертайте увагу на зріст та вагу пасажира

Насамперед потрібно виміряти та зважити дитину. Це дуже важливо, тому що завдяки цьому ми знатимемо, на яку вагову категорію крісел варто орієнтуватись.

Найпопулярніші категорії:

  • 0-13 кг (від народження до +/- 1 року);
  • 9-18 кг;
  • 15-36 кг.

Варто пам’ятати, що з міркувань безпеки діти повинні якнайдовше сидіти на задньому сидінні! Мінімум до 4 років, бажано до 5 років. Сидіння першої категорії можуть бути встановлені лише ззаду. У той час як інші категорії можуть бути поміщені вперед, але це потрібно у виняткових випадках.

Сидіння повинно мати п’ятиточкові ремені

П’ятиточковий ремінь безпеки краще захищає дитину у разі аварії, особливо якщо батьки схильні пристібати йогонадто слабо. Тому варто приділити більше уваги сидінням із складнішою конструкцією. Для пристібання дитини доведеться витратити більше часу. Але й гарантія того, що малюк залишиться цілим навіть за незначної ДТП, буде набагато вищою.

Додаткові можливості

Більшість автокрісел можна встановити на раму коляски, що дозволяє заощадити час під час прогулянок. Популярністю користуються також моделі, які легко складаються і не займають багато місця, якщо простір в автомобілі потрібно швидко звільнити. Вони відрізняються невисокою ціною та можуть гарантувати безпеку маленького пасажира під час подорожі.

попередня статтяКріштіану Роналду вп’яте стане батьком двійнят
наступна статтяНастя Каменських показала “витончений профіль” у стрінгах
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я