...
ГоловнаЛайфстайлЯк просушити погріб і "подолати" вологу: корисні "лайфхаки"

Як просушити погріб і “подолати” вологу: корисні “лайфхаки”

Підпишіться на нас:

Якщо ваш підвал чи погріб страждає на високий рівень вологості, саме час зайнятися підготовкою його зимового періоду. Заготівлі консервації та овочів в розпалі, тому місце зберігання має бути готовим на всі 100%.

Подробиці

1. Приберіть із приміщення торішній врожай. Нові запаси не захочуть сусідство з напівгнилими овочами чи банками з сирістю та цвіллю, як це часто буває.

2. Стелажі промийте розчином: гаряча вода + сода + мило. Якщо є можливість винесіть на сонце ящики для зберігання. Провітріть приміщення.

3. Якщо на стінах є грибок, то його треба не лише вимити, а й подолати засобом, наприклад, 10% розчином мідного купоросу. Інший спосіб — це обприскування хлорним вапном (200 г вапна розведіть у 5 літрах води, залиште на 1-2 години).

4. Допоможе подолати плісняву та грибкові захворювання пари. Погасіть на території приміщення 2-3 кг вапна, засипавши його у глибоку бочку і заливши водою. Підвал відразу залиште і закрийте на добу. Після чого ретельно ще добу провітріть.

5. При можливості придбайте пристрій для вимірювання вологи та вологовбирач — це на довгі роки забезпечить контроль та підтримку оптимальної вологи у підвалі і ваші зимові запаси будуть якісно зберігатися.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...