Завдяки дослідженням стало відомо, чи корисно пити чай із молоком

0
Завдяки дослідженням стало відомо, чи корисно пити чай із молоком
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зелений та чорний чаї – одні з найпопулярніших у світі напоїв. Обидва вони виготовляються з листя однієї рослини, зібраних на різних етапах зрілості та оброблених різними способами. Обидва багаті на антиоксиданти. Флавоноїди у складі чаїв захищають клітини організму від пошкоджень вільними радикалами, запобігаючи окислювальним процесам, які викликають передчасне старіння та провокують виникнення різних хронічних захворювань.

Англійська традиція пити чай із молоком викликає безліч суперечок. Насамперед через сумнівність користі лактози для організму дорослої людини. Багато фахівців сходяться на тому, що навіть людям без непереносимості лактози, вживати її не потрібно. Однак це питання все ще залишається відкритим, оскільки ні користь, ні шкоду від молока вченим довести поки що не вдається.

З іншого боку, молоко – дуже поживний продукт, багатий білком, кальцієм і калієм, які необхідні для здоров’я кісток та нормальної регенерації тканин. Коли ви додаєте молоко до чаю, ви поєднуєте його поживні властивості з антиоксидантами чаю. Багато досліджень підтверджують ефективність такого тандему у боротьбі з високим холестерином та для очищення кровоносних судин.

Чай з молоком допоможе вам підбадьоритися, не дратуючи при цьому слизові оболонки шлунково-кишкового тракту, як це робить каву. Матча-лате стане набагато здоровішим вибором для вашого шлунка, а підбадьорить не гірше за звичайний кавовий варіант.

Таким чином, якщо молоко є частиною вашого щоденного раціону і ви нормально переносите лактозу, чай з молоком пити можна. Такий тандем може принести користь організму завдяки взаємодії активних речовин в обох продуктах.

попередня статтяНавіщо вішати гілки евкаліпта у душі
наступна статтяКріштіану Роналду вп’яте стане батьком двійнят
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я