Що потрібно зробити восени, щоб фікус не скинув листя

0
Що потрібно зробити восени, щоб фікус не скинув листя
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Здивувати когось фікусом у квартирі практично неможливо, за винятком, коли він повністю лисіє, тобто скидає листя.

Хоч рослина і вважається невибагливою, при необережному чи неуважному поводженні листопад може статися восени чи взимку, і це не нормально.

Розкажемо, як підготувати фікус до осінніх холодів та зимівлі.

Увага приділяється таким основним показникам, як стан ґрунту, освітленість, вологість повітря, полив та температура. Фікус не дуже любить будь-які зміни, тим більше пересадку, тому цей пункт на осінь виключаємо.

Вологість повітря

Рослина любить водні процедури та на літні обприскування реагує веселіше, ніж на полив. Восени та особливо взимку також важливо стежити за вологістю повітря та періодично зрошувати крону.

Освітленість

Сонячного світла, тим більше в похмурі та непогожі дні, фікусу має вистачати з надлишком. Але це має бути розсіяне світло, а не прямі палючі промені. Бажано поставити його в одному місці і аж до весни не переставляти – рослина не любить часті транспортировки.

Температура

Знижена температура, як і підвищена, позначається на фікусі дуже негативно. В ідеалі, у приміщенні, де він росте, влітку повинно бути 25-30 градусів тепла, а для благополучної зимівлі вистачить і 16-25 градусів вище за нуль.

Полив

Перелив і посуха можуть занапастити рослину. Але саме перезволоження ґрунту вважається більш небезпечним, тому що провокує появу гнилей та хвороб.

Полив проводять водою кімнатної температури, причому після того, як у горщику засохне ґрунт.

Якщо у піддоні утворився надлишок води, то її потрібно вилити, вогкість – причина хвороби та гнилі.

попередня статтяЩо святкують 17 серпня і що не можна сьогодні робити
наступна статтяЯк правильно відварити пельмені, щоб вони не злипалися: 5 хитрощів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я