5 квітів, які допоможуть боротися з бур’янами

0
5 невибагливих квітів, які борються з бур'янами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ці невибагливі рослини не лише позбавлять дачну ділянку від бур’янів, буквально витіснивши її геть-чисто, але й стануть чудовою прикрасою кожного саду.

Подробиці

Догляд за ними особливий не потрібний, а ось користь виходить дійсно подвійна.

  1. Хоста

При щільних посадках через хосту не проб’ється бур’ян. Листя хост відрізняються різноманітністю форми та забарвлення. Багато сортів ще й цвітуть блідо-бузковими квіточками.

Особливості вирощування. Любить півтінь і вологу – саме в таких умовах хости показують своє оригінальне забарвлення.

Поливайте її раз на тиждень, при цьому намагаючись не потрапляти на листя.

2. Очиток їдкий (молодило)

Він активно розростається кущем та утворює цілі галявини, витісняючи собою бур’яни.

З другого року рослина порадує яскраво-жовтими квітками, що неймовірно тішать око. Очиток їдкий можна зустріти в природі в сосновому лісі на піщаному грунті, в місцях, де немає іншої трави, навіть на голому піску, також уздовж залізниць, на піщаних схилах та осипах.

Одна рослина очитка мала і непримітна, але зазвичай вони щільно тісняться одна до одної, утворюючи мальовничі подушкоподібні кущі.

Під час цвітіння вони стають золотисто-яскраво-жовтими. В квітнику така рослина швидко приживеться та розростаються.

Його можна застосувати при створенні альпійських гірок, як фон для каміння або вищих рослин.

Особливості вирощування. Очиток їдкий не вибагливий, любить супіщані ґрунти, може рости на сонці, чудово витримує зиму і майже не вимагає догляду.

Він росте навіть на бідних ґрунтах, але тільки при хорошому освітленні порадує вас рясним цвітінням. Полив йому потрібен дуже помірний і лише в посушливе літо. Жодних підгодівель багаторічник зовсім не потребує.

3. Вербозілля крапчасте

Ця рослина досить агресивна по відношенню до бур’янів: швидко розростаючись, заповнює величезні площі.

Рослина досить висока, часто вона досягає 80 см. Квітки у вербозілля жовті, з’єднуються в колосоподібні суцвіття.

Особливості вирощування. Збираючись прикрасити клумбу цією рослиною, розміщуйте її в тіні. Він дуже легко переносить посуху, не потребуючи частих поливів. Поливу раз на місяць цілком вистачить. Коли вербозілля відцвіте, зріжте сухе листя вщент.

4. Фіалка запашна

Поступово застеляє клумбу густим покривом, не даючи бур’янам жодного шансу прорости з землі. Цвіте двічі на сезон: у травні-червні та серпні-вересні. Чим не привід посадити таку у своєму саду?

Особливості вирощування. Фіалка запашна любить сонечко, але погано переносить нестачу вологи. Двічі за сезон вносьте добрива для квітучих рослин. Щоб коріння дихало, фіалкову галявину потрібно періодично розпушувати і проріджувати.

5. Барвінок

Прикрашаючи сад бузковими квітами та соковитим зеленим листям, барвінок створює щільний килим, який абсолютно не пропускає бур’яни. Цвіте він два-три місяці, починаючи з травня.

Особливості вирощування. Барвінок чудово почувається в півтіні. При посадці уникайте місць, де ґрунтові води знаходяться близько до поверхні, інакше коріння швидко загниватиме. Полив рослині потрібен виключно у спекотні дні.

попередня статтяЯк приготувати ароматні і «соковиті» пивні котлети
наступна статтяЩо святкують 17 серпня і що не можна сьогодні робити
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я