Як інтервальне голодування впливає на імунітет: за і проти

0
Як інтервальне голодування впливає на імунітет: за і проти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Популярний метод боротьби із зайвою вагою не такий універсальний, як здається на перший погляд. Разом із Президентом Європейського нутриціологічного центру Наталією Гончаровою дізнаємося, де зародився тренд, хто його засновник і чи варто пробувати.

Говорять, що інтервальне голодування зміцнює імунітет. Чи це правда?

Цей тренд зародився в Кремнієвій долині, коли багато топ-менеджерів і навіть власників корпорацій почали за допомогою соціальних мереж розповідати світові про те, як вони голодують по 22 години і навіть більше. Потім цікаву ідею підхопили голлівудські селебріті: багато хто з них дотримувався такого принципу харчування. До речі, звідти ж до нас прийшли і принципи біохакінгу, коли контроль за здоров’ям базується на життєвих показниках організму. Усі ці методи не до кінця вивчені.

Наприклад, причиною поширення інтервального голодування стала робота японського вченого Йосинорі Осумі на тему аутофагії клітин. За неї біолог отримав Нобелівську премію у 2016 році. Але той факт, що вона якось торкається теми інтервального голодування, — серйозна помилка. Насправді, до мас інформація дійшла в сильно спотвореному вигляді: у роботі не йдеться про те, як голодування впливає на організм людини. У ньому лише описані принципи роботи клітини з переробки своїх непотрібних елементів. Причому на прикладі дріжджів!

Коли сам учений приїжджав до Москви з лекцією, в аудиторії виникло багато питань, у тому числі про зв’язок голодування з аутофагією клітин. 3 основних твердження, що випливають з цього виступу, кажуть:

  • Вивчення проводилося дріжджах;
  • Вчений займається дослідженнями цієї теми понад 50 років, і питання аутофагії клітин вивчено лише на 50%.
  • Досвідів на людському організмі не проводили, тому не можна стверджувати, що для нас це безпечно.
  • Безумовно, якщо вчені продовжать заглиблюватися в цю тему, ми зможемо отримати спростування або підтвердження цього зв’язку, але поки що можна отримати багато неприємних наслідків, якщо бездумно вірити масовій культурі.

Якщо ж ви хочете схуднути за допомогою інтервального голодування, спершу подумайте, чи готові ви дотримуватися цих принципів тривалий час, а також оцініть, наскільки добре ви знаєте свій організм, тому що такий метод схуднення має протипоказання.

Взагалі, будь-яка система харчування, що обмежує кількість калорій, що споживаються, може допомогти скинути зайві кілограми. Інше питання – як зберегти результат надовго? Для цього рекомендуємо не експериментувати, а краще дотримуватися збалансованого харчування.

попередня статтяМама Кейт Міддлтон розповіла, як “по-особливому” прикрасити будинок до Нового року
наступна статтяЕксперти розповіли, чи важливо включати супи до раціону
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я