Як досвідчені господині використовують крохмаль не для приготування страв

0
Незамінний у домашньому господарстві: крохмаль
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви думали, що знали про крохмаль все, то відкриваємо вам секрет. Його застосування на кухні та в домашньому господарстві – багатофункціональне. Яке саме? Читайте далі.

Подробиці

Звичайний крохмаль допоможе, якщо гарячою праскою випадково зробили на одязі підпалину: злегка змочіть це місце водою і присипте крохмалем. Коли тканина висохне, щіткою почистьте пляму, а потім виперіть звичайним способом.

Крохмаль виведе плями крові: 2 ст. л. розведіть у склянці холодної води й нанесіть на свіжу пляму. Дочекайтесь, поки висохне, і зчисьте щіткою. Якщо після однієї процедури пляма не зникла, спробуйте ще раз.

Крохмалем можна вивести бризки жиру з поверхонь на кухні: на зволожену серветку нанесіть трохи крохмалю та протирайте плями до їх зникнення.

Крохмаль стане в пригоді, якщо потрібно почистити вироби з нержавійки чи срібла: розведіть 2 ст. л. крохмалю в 100 г холодної води, нанесіть на вироби й ретельно протріть вологою серветкою.

Він навіть може розплутати вузли на мотузці: достатньо притрусити її крохмалем – і проблема зникне. Можна вмочити пальці в крохмаль – вузли набагато легше розв’яжуться.

Крохмаль допоможе замаскувати невеликі отвори від цвяхів у стіні: суміш води, солі й крохмалю (1:1:1) легко впораються.

Тепер ви згодні, що крохмаль – незамінний помічник у домі?

попередня статтяЯк заморозити овочі: «знахідка» взимку
наступна статтяЯк приготувати смачний і «економний» пиріг з яйцями та цибулею
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я