Постковідна реабілітація: що їсти та як відновити імунітет

0
Постковідна реабілітація: що їсти та як відновити імунітет
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Що їсти ? Чим побалувати себе і не завдати шкоди шлунку? Що корисно в сезон застуд та як підтримати імунітет без ліків, розповідає ЗОЖ шеф-кухар міжнародного класу, засновник кулінарної онлайн-академії «ЗОЖигай» Сергій Леонов:

Найкраще, що ви можете зробити для свого імунітету – це харчуватися різноманітно. Їжте веселку! Чим більше фруктів, ягід та овочів різних кольорів буде у вас на тарілці, тим більше фітонутрієнтів для підтримки організму в тонусі ви отримаєте. Крім фітонутрієнтів, фрукти та овочі багаті на клітковину, без якої складно уявити нормальну роботу кишечника.

Дослідники вже довели: найменш схильні до інфекцій люди, в чиєму раціоні більше 30 видів клітковини. А отже, треба розширювати межі: світ не закінчується на картоплі та гречці. До ваших послуг квасоля, булгур, кускус, маш, нут, горох, сочевиця і т.д.

Залишилося доповнити ваш продуктовий натюрморт пробіотиками, тоді імунітет точно оживе! Корисні бактерії у великій кількості виробляються в процесі ферментації, або, простіше, квасіння. Так-так, стара квашена капуста в сезон застуд повинна бути в холодильнику у кожного. Щоб не було нудно і прісно запозичте у корейців їхнє легендарне кімчі, на сніданок приготуйте кокосовий йогурт, а до Нового року графин комбучі зі смаком глінтвейну. Комбуча та кефірна вода(водний кефір), до речі, чудова альтернатива алкоголю: бульбашки такі ж веселі, а голова вранці не болить. Ферментація — головний тренд року у здоровому харчуванні та безкрайнє поле для яскравих експериментів: «стоп» скаже лише ваша фантазія. Ну, а імунітет обов’язково скаже спасибі!

попередня статтяЧарівна Мей Маск: “Я була ідеальною мамою – у мене не було часу виховувати дітей”
наступна статтяТри елегантні образи з легінсами: підійдуть навіть для офісу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я