Чарівна Мей Маск: “Я була ідеальною мамою – у мене не було часу виховувати дітей”

0
Чарівна Мей Маск
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ім’я Ілона Маска зараз на слуху у всіх. Але мало хто знає про те, що його мама Мей Маск теж відома.

У свої 69 років вона виглядає чудово: відмінна фігура, стильне укладання та макіяж.

Мей досі працює моделлю і принципово не зафарбовує сивину. А ще вона дієтолог із багаторічним стажем.

В пошуках себе

Мей і Кей – сестри-близнючки – з’явилися на світ у дуже нетривіальній родині. Батько дівчаток був авіатором, він подорожував із дружиною літаком, який сам же і сконструював.

А коли малим було лише по два роки, їхні батьки вирішили перебратися зі США до ПАР. Мотиви цього рішення були дуже небанальними — подружжя мріяло відшукати в пустелі Калахарі загублене місто Фаріні. На цю мрію пішло 10 років.

Коли Мей було 15 років, вона стала моделлю. Тоді, щоб дефілювати подіумом, необхідно було мати власне взуття та прикраси. Успіх супроводжував привабливу дівчину — вона навіть вийшла до півфіналу конкурсу «Міс Південна Африка».

Але гарненька панночка відрізнялася ще й розумом — вона старанно вчилася, наприклад математику, ніхто в класі не знав краще за Мей. Набагато пізніше її син Ілон пожартує, що в математиці йому вдалося випередити маму.

Мей вивчилася на дієтолога, здобула ступінь бакалавра, а потім закінчила і магістратуру. Прагнучи спростувати стереотип про безглуздих красунь, вона багато читала — постійно носила з собою книги і використовувала кожну вільну хвилину для читання.

Історія кохання

Зі своїм майбутнім чоловіком — Ерролом Маском — Мей познайомилася, коли їй було лише 11 років. Вони жили в одному районі, і ровесник втратив голову від чарівної сусідки.

З роками дитяче почуття тільки міцніло – протягом 7 років Еррол надавав знаки уваги своїй обраниці. Поки нарешті перед вівтарем вона не сказала йому «Так»!

Рівно через 9 місяців після весілля у них народився первісток, якого щасливі батьки назвали Ілоном. Ще через рік – син Кімбал, а потім дочка Тоска.

Еррол працював інженером-будівельником. Але сімейна ідилія тривала недовго. Коли Ілону було вісім, батьки розлучилися, і Мей з дітьми переїхала жити в Торонто. На багатодітну маму обрушилася лавина проблем. Зокрема, її рахунки виявилися замороженими – так ПАР боролася з відпливом людей із країни.

У квартирі не було навіть меблів — насамперед Мей купила килим, щоб діти могли на ньому сидіти. Другою великою покупкою став комп’ютер для Ілона.

Як у такій ситуації уникнути депресії? Ніяк. Ось і Мей засмутилася. Рік вона була не в найкращому настрої. А на додачу ще й набрала 18 кілограмів.

Здавалося, про подіум варто забути раз і назавжди. Однак, Мей взяла себе в руки і стала однією з перших моделей «плюс-сайз»! Щоправда, зайві кіло жінка врешті-решт скинула. І здобула корисний досвід — вона почала розуміти, як важко доводиться її клієнтам, які борються з надмірною вагою.

Немає часу бути «ідеальною матусею»

Мей ніколи не ставила собі за мету виховати вундеркіндів. У неї банально не було часу на те, щоб водити трьох дітей до гуртків і робити з кожним уроки.

І вже точно вона не зрозуміла б таких матусь, які закочують очі й голосять: «Я змушена працювати на півставки, щоби займатися дітьми. Вони без мене навіть портфель зібрати не в змозі!».

Мей мала набагато прозаїчніше завдання — прогодувати синів і доньку. У її житті були періоди, коли доводилося працювати на 5 роботах. І — ви в це не повірите — дітям відсутність нав’язливої ​​маминої опіки пішла лише на користь.

Доки мами не було, я читав книжки, влаштовував вибухи, будував ракети. Коротше, робив багато того, що могло б мене вбити, – розповів Ілон Маск у одному з інтерв’ю. — Але мені ніхто не заважав розвиватись.

Вони росли, бачачи, як багато я працюю. І що більше я працювала, то більше діти це цінували. Вони розуміли, що повинні відповідати за себе, щоб не змушувати мене зайвий раз переживати.

Кімбал Маск зазначає, що діти рано стали почуватися незалежними. Але при цьому хлопці розуміли, що мають допомагати мамі.

Коли Мей працювала дієтологом, діти взяли на себе рішення організаційних питань: вони відповідали на дзвінки та писали ділові листи.

Це справді допомогло нам познайомитися з діловою етикою”, – говорила Тоска.

Мей часто запитують: у чому секрет виховання таких чудових дітей. Вона відповідає: “По-перше, треба дозволяти робити все, до чого лежить душа; а по-друге, подавати особистий приклад. Я не читала нудних лекцій, зате демонструвала, як важливо працювати не покладаючи рук, а не чекати біля моря погоди”

— Моя формула успіху проста: що більше ти працюєш, то успішнішим стаєш.

І хоч Мей каже, що діти домоглися самостійно, були моменти, коли вона приходила їм на допомогу.

Коли сини починали будувати бізнес, Мей допомагала складати бізнес-план, робити презентацію для інвесторів. А 1996 року вклала всі свої заощадження (10 тисяч доларів) у компанію дітей, щоб ті могли сплатити оренду офісу та інші витрати. Вже за три роки Маски продали своє дітище за 307 мільйонів доларів. Виходить, що інвестиції виправдали себе.

Мей зі своїм сином Ілоном Маском
Мей зі своїм сином Ілоном Маском

Ще до того, як діти Мей заробили мільйони, вони подарували їй іграшковий будиночок і крихітну машинку, пообіцявши, що колись неодмінно куплять матері справжню нерухомість та авто. Обіцянку вони виконали. Не складно здогадатися, що зараз Мей їздить на Tesla.

Друге дихання

Вже у 50 років Мей вирішила переїхати до Нью-Йорка. І це ознаменувало новий виток у її кар’єрі – енергійну даму помітили багато журналів, Маск все частіше з’являлася в рекламних кампаніях.

А відзначивши 60-річчя, Мей знялася оголеною з накладним животом для обкладинки New York Magazine (це була пародія на обкладинку з вагітною Демі Мур).

— Для мене вік це не проблема. Я стала впевненішою, простіше дивлюсь на труднощі. Я не намагаюся здаватися молодшою, скоро мені 70 і це чудово. Все тільки починається!

Прекрасна Мей Маск
Прекрасна Мей Маск

За минулий рік Мей заробила більше, ніж за минуле життя. І зірковий син (хоча і Кімбал з Тоскою теж досягли успіхів — один володіє мережею закусочних, а інша стала режисером і продюсером) тут особливо ні до чого: досі місіс Маск на зйомках чує питання, чи має вона дітей.

У Мей вже 10 онуків, але вона не збирається ставати класичною бабусею та в’язати светри. Вона посміхається:

«Це далеко не кінець! Моя мама працювала до 96 років і раніше цього віку я про пенсію не думатиму».

попередня статтяВийшов офіційний трейлер продовження «Сексу у великому місті»
наступна статтяПостковідна реабілітація: що їсти та як відновити імунітет
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я