Не можна мити голову щодня: забудьте “легенди”

0
Не можна мити голову щодня: забудьте
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Легенда про те, що голову потрібно мити якомога рідше, прийшла до нас із тих часів, коли в більшості будинків не було гарячого водопостачання. Милися тоді, за нинішніми поняттями гігієни, рідко — раз на тиждень у лазні чи будинку, нагріваючи воду в каструлях. Тож банний день був серйозною подією.

Подробиці

Милися переважно господарським милом, адже шампунів тоді просто не було. Високолужне мило жорстко і ґрунтовно знежирювало шкіру, волосся дуже висихало. Сальним залозам був потрібний мінімум тиждень, щоб відновити баланс.

Традиція “щотижневого банного дня” так закріпилася у свідомості наших бабусь і мам, що аж до сьогодні багато хто вірить: мити голову треба якомога рідше.

Але чи можна мити голову щодня? Так, можна, а в деяких випадках, наприклад, якщо шкіра голови жирна, це навіть потрібно.

Сьогодні перукарі та трихологи переконані: мити голову потрібно у міру забруднення, і це — індивідуально. Тобто, як тільки з’явилися жирність і забрудненість, настав час діставати шампунь.

Мити голову щодня потрібно, якщо:

  • у вас жирна шкіра голови і вже надвечір пасма виглядають не надто свіжими;
  • ви використовуєте багато засобів для укладання;
  • ви займаєтеся спортом.

Головне, щоби шампунь підходив для щоденного застосування. І не забувайте також регулярно користуватися бальзамом (кондиціонером).

Що буде, якщо цього робити? Вчасно не віддалені скупчення себуму (простими словами — шкірне сало), змішані з засобами для укладок, пилом, — можуть провокувати свербіж, утворення лупи, не кажучи вже про те, що голова виглядатиме просто брудною, а зачіска втратить об’єм.

попередня статтяЯблучне желе-варення по-болгарськи, смачне як мед
наступна статтяЛітній вінегрет, який прийдеться до смаку навіть дітям
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я