Як правильно обрізати кущі смороди у серпні після збору врожаю

0
кущі смороди
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви вже зібрали весь врожай смородини 2022 року, час готувати кущі до “сплячки”. Обрізання гілок у серпні не лише покращить зовнішній вигляд смороди, а й допоможе рослині в накопичуванні поживних елементів до нового сезону.

Подробиці

Санітарний тип обрізки варто робити, як тільки завершиться плодоношення смородини і власне збір ягід. Проводити процедуру варто у два етапи.

По-перше, треба обрізати гострими садовими ножицями пошкоджені, старі, хворі пагони та листя, що мають помітний бурий колір із білими плямами (наліт).

По-друге, потрібно вкоротити на 5 сантиметрів однорічні гілки та вирізати прикореневі пагони, які близько біля землі та кроні куща, щоб на зайві гілки не йшли поживні речовини.

Здорове листя смородини можна використовувати для консервації, а гілочки сушити на чай.

Така підготовка до осінньо-зимового періоду забезпечить комфортну адаптацію смородини до холодних температур. Наступний рік порадує щедрим врожаєм.

попередня статтяЯк приготувати смачне варення з ожини: “фірмовий” рецепт
наступна стаття«Лайфхаки», як правильно варити картоплю зі шкіркою
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я