П’ять видів рослин, які допоможуть «знищувати» бур’яни

0
П'ять видів рослин, які допоможуть побороти бур'яни
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Бур’яни завдають городникам багато клопоту, а заходи боротьби з ними ще більше.

Постійні прополювання, необхідність регулярно косити траву, використання гербіцидів, від яких більше шкоди, ніж користі – бур’яни здатні сильно ускладнювати життя. Особливо тим, хто любить красу у всіх її проявах.

Подробиці

Типи бур’янів

Існують два типи бур’янів. Перший – це ті, що ростуть на грядках або в квітниках, заважаючи культурним рослинам.

Але є й інша категорія бур’янів. Вони зростають на землях, які не обробляються.

Наприклад, за парканом приватного будинку, у занедбаному куточку саду, за сараєм та в інших місцях, очистити які у дачника руки не доходять. Вони там начебто не заважають. Але згодом розростаються по ділянці, їх насіння розноситься з вітром, одягом, на шерсті тварин.

Також насіння бур’янів часто переносять мурахи. Та й виглядає куточок, зарослий кропивою, та іншою непривабливою зеленню, не дуже красиво. А іноді просто немає бажання чи можливості садити город на вільному шматочку землі, тому там розростається бур’ян.

Боротися з такими бур’янами можна різними методами, але можна спробувати, посадивши квіти.

1.Хости.

Хости – ідеальний варіант для боротьби з бур’янами. У них густе листя, крізь яке складно прорости. Хоста невибаглива, росте за будь-яких умов, переносить півтінь. Є навіть тіньовитривалі сорти, які можна посадити в самому тінистому куточку.

2.Вербейник монетчастий.

Вербейник активно росте, стелиться по землі і вкорінюється там, де торкнувся стеблом грунту. Він досить агресивний,може придушити все, що зростає довкола.

По суті, він сам може перетворитися на злісний бур’ян, якщо не обмежувати його активність. Але боротися з вербейником простіше, ніж з кропивою чи кульбабами. Також сучасні сорти менш агресивно захоплюють територію, тому слід вибирати їх.

3.Барвінок.

Невисока, красива і дуже густа рослина, яка чудово почувається в тіні.

Барвінок досить агресивний у захопленні території, тому садити його краще за межами ділянки, щоб там не розростались бур’яни, насіння яких перекочує на город.

4.Герань чудова.

Ця квітка росте густим кущем, не розповзається ділянкою і добре пригнічує бур’яни. Плюс герані у тому, що на одному місці вона росте до 20 років.

Тобто герань можна один раз посадити і багато років радіти, дивлячись на ніжні квіточки та зелену поросль.

5.Флокс Друммонда.

Окрім багаторічників, можна садити й однорічні квіти. Це добрий варіант, якщо місце розчищається під грядку або квітник на наступний рік.

Замість непривабливих сидератів можна посіяти флокс Друммонда. Він добре розростається, закриваючи землю. Бонус: чудове цвітіння.

Щоб квіти заглушили бур’яни, слід вибирати ті, які мають потужну кореневу систему, що розростається горизонтально, або потужний густий листовий апарат.

попередня статтяПиріг, для якого не треба місити тісто: “хіт” серпня 2022 року
наступна статтяНайсмачніший “холодний” торт «Бите скло»
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я