Що потрібно додати при варінні картоплі, щоб отримати ідеальний гарнір

0
Що потрібно додати при варінні картоплі, щоб отримати ідеальний гарнір
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

При варінні картоплі може статися кілька неприємних ситуацій, внаслідок яких гарнір навряд чи можна буде подавати на стіл. Зокрема, гарнір може потемніти, вийти несмачним або просто розваритися. Це багато в чому залежить від сорту картоплі та техніки приготування. Однак можна вплинути на смак та якість гарніру, якщо знати кілька корисних хитрощів.

Цукор

Цей секрет відомий небагатьом, оскільки далеко не кожна господиня ризикне додати цукор у каструлю з гарніром. Це даремно.

Справа в тому, що цукор допомагає значно покращити смакові якості коренеплоду.

Наприклад, якщо ви готуєте овоч торішнього врожаю, то за допомогою цукру він за смаком нагадуватиме молоду картоплю.

На стандартну порцію достатньо додати одну велику ложку цукру.

Молоко

Деякі кухарі готують неймовірно смачну та ароматну картоплю, у якої виходить ніжна консистенція та приємний ніжний смак. Секрет не в особливому сорті картоплі, а в молоці.

Деякі кулінари спочатку варять до кипіння картоплю у звичайній воді, а потім видаляють рідину і варять коренеплід цілком у молоці. Але це може зробити страву дорожчою.

Тому можна після кипіння влити трохи молока для того, щоб надати незвичайного відтінку смаку і зробити картоплю м’якшою.

Лимонний сік

Якщо ви не хочете, щоб гарнір вийшов з темним відтінком кольору, додайте в процесі варіння трохи лимонного соку. На смакових якостях цей інгредієнт ніяк не позначиться.

А ось з естетичного погляду гарнір вийде бездоганним.

попередня статтяЩо додати до попелу для більш ефективного «підживлення» рослин
наступна статтяЯк приготувати картоплю фрі без фритюрниці
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я