Чому перець не плодоносить: 5 причин відсутності зав’язі

0
Чому перець не плодоносить: 5 причин відсутності зав'язі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Солодкий перець – дуже примхлива рослина. І далеко не завжди вдається зібрати великий урожай. А відбувається це, тому що перцю потрібні досить специфічні умови для нормального цвітіння та плодоношення. Якщо йому щось не подобається, він легко може скинути всі квітки і відмовитися зав’язувати плоди.

Дуже часто можна зустріти таку картину: перець цвіте, але взагалі не плодоносить. Чи зустрічалися з таким явищем? Думаю, ця ситуація знайома кожному, хто хоч раз намагався виростити солодкий перець.

Причин такої поведінки перцю може бути кілька. Кожна з них здатна привести як до повної відсутності квіток на рослині, так і до рясного цвітіння без зав’язування плодів. Якщо ви зіткнулися з однією з цих проблем, пропоную вам пробігтися за списком нижче та подивитися, що саме не влаштовує перець у вашому випадку.

5 причин, які заважають перцю плодоносити

1. Недостатньо світла

Перець дуже чутливий до світла. Йому потрібне досить хороше освітлення, щоб він міг почуватися комфортно і почав активно цвісти та плодоносити.

Якщо перець росте в тіні або в занадто загущених посадках, де листя “сусідів” перекриває один одному доступ до світла, то великого врожаю можна не очікувати. Намагайтеся вибирати для вирощування перцю добре освітлені місця.

2. Пересихання ґрунту

Повне пересихання ґрунту – це великий стрес для перцю. Особливо якщо це відбувається з ним на регулярній основі.

До початку цвітіння ґрунт навколо перцю повинен бути завжди помірно вологим. Не давайте йому повністю просихати. Постійне зневоднення точно не призведе до рясного цвітіння та плодоношення.

3. Застій вологи біля коріння

Однак і постійний рясний полив теж не зіграє вам на руку при догляді за перцем. До періоду плодоношення перець споживає порівняно небагато вологи, тому якщо постійно його заливати, це може призвести до застою вологи біля коріння і, як наслідок, до поширення різних грибкових захворювань.

Саме тому в цій справі дуже важлива поміркованість. До цвітіння та плодоношення поливайте перець не дуже рясно і тільки після того, як злегка просохне верхній шар ґрунту. А ось з початку цвітіння полив можна і потрібно збільшити.

4. Надлишок азоту

Якщо ваші перці активно нарощують зелену масу, але при цьому абсолютно відмовляються цвісти, то справа швидше за все в надлишку азоту. Саме азот викликає так зване жирування (нарощування зеленої маси без активного цвітіння) у перців та томатів.

В цьому випадку варто переглянути принципи підживлення ваших перчиків. Намагайтеся вибирати добрива з невисоким вмістом азоту або на якийсь час взагалі обмежте його споживання.

5. Нестача живлення

Якщо ж перці цвітуть, але не зав’язують плоди, то це може говорити про нестачу поживних речовин у ґрунті. І тут допоможуть лише додаткові підживлення.

Щоб сильно не занурюватися в тему живлення і при цьому отримати хороший результат, найпростіше використовувати спеціалізовані добрива для томатів та перців. В них, зазвичай, вже є всі необхідні поживні речовини для перців.

попередня статтяЯке сьогодні свято: 11 серпня 2022 року
наступна статтяЩо буде, якщо до котлетного фаршу додати баклажани
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я