Вчені назвали вид спорту, що збільшує ймовірність ранньої деменції

0
Вчені назвали вид спорту, що збільшує ймовірність ранньої деменції
Someone is erasing a drawing of the human brain. Conceptual image relating to dementia and memory loss. Digital illustration.
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Згідно з новим дослідженням, проведеним вченими з Кардіффського університету (Великобританія), аматорський бокс пов’язаний з підвищеним ризиком появи когнітивних порушень у літньому віці та більш раннім початком деменції.

«Відомо, що професійні боксери постійно отримують черепно-мозкові травми, що часто призводить до нейродегенеративних захворювань. Однак мало хто займався вивченням впливу травм боксерів-аматорів на їхні когнітивні здібності та хвороби мозку у майбутньому»,

– сказав професор Пітер Елвуд, провідний автор дослідження.

У своїй науковій роботі фахівці використали дані великого дослідження Caerphilly, в якому брали участь 2,5 тисяч чоловіків віком від 45 до 59 років, частина з яких регулярно займалася аматорським боксом. За випробуваними спостерігали протягом 35 років, і кожні п’ять років їхній спосіб життя, стан здоров’я, а також хвороби, які вони перенесли, оцінювалися за допомогою опитувань, клінічних оглядів та перевірок медичних записів.

Результати дослідження показали, що у третини учасників-боксерів у похилому віці з’явилися серйозні когнітивні порушення, тоді як серед тих, хто не займався боксом, із віковим погіршенням розумових здібностей зіткнулася лише п’ята частина піддослідних. Крім того, у боксерів-аматорів деменція в середньому почалася на п’ять років раніше, ніж у людей, які ніколи не одягали боксерські рукавички (хіба заради забави).

«Мільйони людей страждають на недоумство, і зв’язок між цим руйнівним захворюванням і деякими видами контактного спорту тільки починає виявлятися. Подальші дослідження в цій галузі є життєво важливими, тому що вони дозволять нам вчасно вжити заходів для захисту здоров’я майбутніх поколінь»,

— каже професор Елвуд.

попередня статтяЯк покращити психічне здоров’я дітей, які не розлучаються з гаджетами
наступна стаття5 видів чаю, для полегшення болю в горлі та зменшення проявів кашлю
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я