Коли збирати картоплю, щоб довше зберігався врожай

0
Коли збирати картоплю, щоб довше зберігався врожай
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Наприкінці літа у всіх, хто вирощує картоплю, виникає питання: “Коли починати збирати?”. Картопля, як і кожен овоч, має свій термін дозрівання, що впливає на подальше зберігання. Тому перед тим, як розпочинати епопею під назвою “копання картоплі” — ознайомтеся, коли і як це робити правильно.

Подробиці

Кожен сорт картоплі має різний період дозрівання — враховуйте це перед копанням. Які ознаки вказують на те, що картопля готова? Листя повністю сухе, а стебла куща жовто-зеленого кольору і частково зморщене.

Найкращий спосіб перевірити картоплю на зрілість — це викопати пару корчів із різних кутів грядки, взяти за бадилля руками кущ і потрусити. Якщо ви побачите, що картопля швидко й легко відпала від коріннячка, то овоч — зрілий. Крім цього, треба оглянути шкірку корнеплода: вона не має “шкрябатися”, у дозрілої картоплі шкірка щільна та важко піддається ручній чистці.

Якщо викопати картоплю з тонкою шкіркою, то вона гірше буде зберігатися, піддаватиметься ушкодженню при сортуванню, перекладанню та інших маніпуляціях, що традиційно є під час шляху — від городу до комори.

Оптимально копати картоплю середньопізніх сортів у середині серпня. Не відкладайте на вересень, оскільки перші приморозки можуть зіпсувати весь врожай. Обирайте суху та теплу погоду для копання картоплі, щоб ґрунт легко знімався і процес сушки після копання не займав понад 2-3 доби.

попередня статтяЯк приготувати баклажани зі смаком шашлику на зиму
наступна статтяОригінальний салат із літніх овочів: швидко, смачно, по-новому
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я