Як з допомогою «народних засобів» позбутися попелиці на огірках

0
Як з допомогою народних засобів позбутися попелиці на огірках
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Тля (попелиця) – це дрібний шкідник, здатний дуже швидко розмножуватися, і поява якого нерідко призводить до загибелі безлічі рослин. Попелиця харчується соком рослин, найчастіше обираючи своєю «жертвою» молоді пагони. Підвищена вологість та прохолода – ідеальні умови для появи шкідника, проте якщо вчасно розпочати боротьбу з ним, є всі шанси врятувати врожай. Городникам, які не визнають хімічні препарати, стануть в нагоді народні рецепти.

Часниковий розчин

Спочатку потрібно дрібно нарізати або надавити 40 г часнику, залити його 1 літрою води і дати настоятися приблизно добу. Після цього можна приступати до приготування розчину – суміш змішати зі 100 г господарського мила, після чого розвести на 10 літрів води.

Частину розчину необхідно залити в пульверизатор та обприскати рослини.

Гірчичний розчин

Для приготування засобу потрібно взяти 25 г сухої гірчиці, залити її 1 л гарячої води, після чого дати настоятися протягом доби. Цього часу буде достатньо, щоб гірчичний порошок віддав рідині свої корисні властивості. Після цього настій можна розвести на 10 л води та обприскати уражені рослини, додаючи будь-який прилипач.

Розчин з дігтярного мила

Цей засіб вважається одним із найефективніших у боротьбі не лише з попелицями, але й з іншими шкідниками – щитівкою, павутинним кліщем, слинявкою. Дігтярне мило також є чудовим засобом для профілактики розвитку грибкових хвороб.

Для розчину необхідно взяти 50 г твердого дігтярного мила і змішати його з 10 л води, попередньо натерши на тертці. Замість твердого можна використовувати 50 мл рідкого мила. Таким розчином рекомендовно обробити пагони ввечері.

попередня статтяПростий та бюджетний рецепт приготування свинячої грудинки
наступна статтяЩо робити, щоб деруни вбирали менше олії
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я