Як покращити психічне здоров’я дітей, які не розлучаються з гаджетами

0
Як покращити психічне здоров'я дітей, які не розлучаються з гаджетами
Dad don't allow son using his laptop
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Група вчених з Університету Люксембурга та Університету Женеви (Швейцарія) з’ясувала, що психічне здоров’я дітей, які майже не розлучаються з гаджетами, покращиться, якщо вони не користуватимуться кількома пристроями одночасно. Наприклад, дивитися фільм і перегортати стрічку в соцмережах або грати у відеоігри, розмовляючи телефоном.

Дослідження проводилося у державній початковій школі у передмісті Женеви, і у ньому брали участь 118 дітей віком від 8 до 12 років. Маленькі учасники, а також їхні батьки та вчителі заповнили анкети з питаннями про використання гаджетів, проблеми з увагою, якість і кількість сну, активність на уроках та оцінках, особисті переконання дітей та їх психічне здоров’я в цілому.

Проаналізувавши дані опитувальників, вчені дійшли висновку, що загалом смартфони, комп’ютери та планшети майже не впливають на психічне здоров’я школярів. Але одночасне використання кількох пристроїв може призвести до стресу, поведінкових та емоційних проблем. Тому фахівці радять батькам обмежувати кількість гаджетів, якими користується дитина. Наприклад, якщо він дивиться телевізор, нехай робить це без смартфона чи планшета.

попередня статтяЯкі ефірні олії піднімають настрій та корисні для здоров’я головного мозку
наступна статтяВчені назвали вид спорту, що збільшує ймовірність ранньої деменції
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я