Які ефірні олії піднімають настрій та корисні для здоров’я головного мозку

0
які ефірні олії найкраще піднімають настрій та корисні для здоров'я головного мозку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вчені-хіміки з університету Монаша (Австралія) з’ясували, які ефірні олії найкраще піднімають настрій та знижують тривожність і чому саме вони такі корисні для здоров’я головного мозку.

Ефірні олії є сумішшю летючих сполук, вилучених з рослин, які використовуються для ароматерапії.

Ароматерапія за певних умов покращує емоційний стан людини, зокрема знижує тривожність і депресію. Однак для досягнення позитивних результатів необхідно розуміти, які саме типи олій найкраще для цього підходять і в якій кількості їх використовувати,

– сказала професор Луїза Беннетт, провідний автор

За результатами дослідження, опублікованими в журналі Neurochemistry International, вчені виявили, що найкраще настрій піднімають ефірна олія лаванди та розмарину, а олія ялівцю має антимікробні або цитотоксичні властивості (цитотоксини запускають процес некрозу всередині злоякісних клітин). Також фахівці з’ясували, що взаємодія ефірних олій з природним високим рівнем аскорбату (наприклад, вітаміну С) у мозку може чинити антиоксидантну дію, за рахунок якої і покращується настрій.

У майбутньому дослідники планують створити на основі ефірних олій низку лікарських засобів.

Ми розробляємо цілу низку засобів на основі ефірних олій. Потенційно вони зможуть допомогти при лікуванні депресії, інфекцій, запалень і навіть раку.

– каже професор Беннетт.

попередня статтяПрактичний подарунок самій собі: які речі можна подарувати собі на Новий рік чи день народження
наступна статтяЯк покращити психічне здоров’я дітей, які не розлучаються з гаджетами
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я